IZABRANA MIS UNIVERZUM: Južnoafrikanka Zozibini Tunzi ponela počasnu lentu

Na finalnoj ceremoniji takimčenja za Mis Univerzum sinoć je u Njujorku titulu ponela Južnoafrikanka Zozibini Tunzi, preneo je nedeljnik „Pipl“.

Zozobini Tunzi je osvojila ovu međunarodnu nagradu u konkurenciji 90 lepotica iz raznih zemalja iz celoga sveta. Ona ima 26 godina i radi kao PR, ali je i aktivistkinja u borbi protiv nasilja prema ženama.

U profesionalnoj biografiji, kako je navela, vodi kampanju protiv rodnih stereotipa i ponosni je borac za prirodnu lepotu. U najuži izbor ušle su još Mis Portorika Riko Medison Anderson, kojoj je pripalo drugo mesto i mis Meksika Sofia Aragon, koja je bila treća.

Tako sam srećna“, poverila se Tunzi novinarima nakon što joj je stavljena kruna pobednice.

Nakon pobede nova MIs Univerzum je govorila o značajnu raznolikosti i kako je njen život bio formiran na osnovu njene rasne pripadnosti.

Društvo je bilo programirano dugo vremena da biti crn nije lepo, a sada se krećemo ka vremenu kada žene poput mene mogu da se smatraju lepima iako su crne. Najzad mogu da zauzmu mesto u društvu i da postanu svesne da su lepe„, kazala je nova MIs Univerzum.

Donosim jednu novu svetlu sliku o Južnoj Africi i nadam se da ćemo biti sve glasnije tako da nas svi čuju i ako smo složne možemo da donesemo promene“, zaključila je Tunzi.

 

 

Izvor:Tanjug.rs