IZBEGAVATE KONZUMIRANJE MESA? Ovo su 8 pozitvnih strana konzumiranja PILETINE, postoji samo jedna loša!

Birajte sveže, provereno meso i nemate razlog da brinete.


1. Jače kosti

Kalcijum i vitamin D su najvažniji kada je reč o zdravlju kostiju. Ali, proteini su ključni hranljivi sastojak u prevenciji osteoporoze i održavanju skeleta zdravim i snažnim. Budući da je piletina izvor visokokvalitetnih proteina, često uživanje u njoj napuniće kosti barem jednim od mnogih važnih hranljivih sastojaka koji su im potrebni.

2. Veće zadovoljstvo tokom obroka

Uključivanje izvora proteina, poput piletine, tokom obroka može vam pomoći da se osećate zadovoljnije, što vam zauzvrat može pomoći da se oduprete porivu za još jednom užinom u popondevnim satima, što ima pozitivan uticaj na kilažu.

3. Možete da poboljšate memoriju

Piletina sadrži holin, hranljivi sastojak koji igra ulogu u memoriji i ostalim funkcijama mozga. Podaci sugerišu da oni koji konzumiraju više holina imaju bolje rezultate na testovima memorije u odnosu na one koji nisu konzumirali puno ove hranljive materije. S obzirom na to da piletina takođe sadrži vitamin B12, hranljivi sastojak koji je povezan i sa memorijskom funkcijom, konzumiranje piletine može biti hrana za podsticanje mozga zahvaljujući kombinaciji B12 / holin.

4. Osećaj blagostanja

Piletina sadrži triptofan, aminokiselinu koja igra ulogu u povećanju nivoa serotonina (hormona zbog kojeg se osećamo dobro). Niski nivoi serotonina povezani su sa depresijom, pa vam održavanje zdravih nivoa jedenjem piletine ili na neki drugi način može pomoći da se osećate bolje.

5. Manje umora

Ako patite od anemije i nedostatka gvožđa, možda ćete se često osećati umorno – čak i nakon mirnog sna. Ako konzumirate tamnije delove piletine, poput bataka i karabataka, pojačaćete gvožđe, što vam može pomoći da ublažite ili prevaziđete njegov nedostatak.

Piletina, Šampinjoni, Pečurke

6. Možete da poboljšate zdravlje srca

Sve dok birate nemasne komade piletine i pripremate je bez prženja i mnogo masnoća i nezdravih začina, možete da poboljšate zdravlje vašeg srca, jer nutrijenti iz zdravo pripremljene piletine pomažu snižavanju holesterola, naročito lošeg.

7 Možete da povećate plodnost

Bez obzira da li ste muško ili žensko, ako pokušavate da dobijete bebu, možda ćete želeti da na svoj tanjir uvrstite i piletinu, piše Eatthis. Stručnjaci sugerišu da je pridržavanje zdrave ishrane koja uključuje živinu povezano sa boljom plodnošću žena i boljim kvalitetom sperme kod muškaraca.


8. Možete da snizite rizik od raka debelog creva

I dok mnogi faktori igraju ulogu u njegovom razvoju, ako uključite kvalitetno pileće meso u ishranu, ovaj rizik može da se umanji.

( Stil.kurir.rs )