Iznenadite klince – rođendanska torta sa onim što najviše vole!

Pravljenje torti danas je dovedeno na nivo umetnosti. Evo kako da upotpunite rođendane svojoj deci.

Izvor: Guliver/Getty Images/Martin Ollman

Torte su uvek deo najlepših slavlja i onaj svečani trenutak kada treba oduvati svećice, pomisliti želju, kada se cela porodica sjati i kada je najveselije u kući.

Nekada su torte mesile i pravile mame i bake (i danas to rade, da nas ne razumete pogrešno), ali sve je više onih koji odlučuju da naruče torte, pre svega zbog vizuelnog utiska i onog “woooow” efekta. Torte mogu da budu prava umetnička dela kada izađu iz ruku veštih poslastičara. Roditelji su zato često u problemu koju tortu izabrati za svoje čedo. 

Napraviti dečiju rođendansku tortu je pravi mali umetnički podvig (da ne kažemo projekat), jer ipak ona treba da opisuje vašeg najdražeg ili najdražu.

Većina mališana je zaljubljena u svoje omiljene likove iz bajki i crtaća, i tu nema premca – torta sa njihovim omiljenim crtanim likovima će biti tu da im upotpuni najvažniji dan. Nekada su to bile Diznijeve princeze, možda Petar Pan sa Zvončicom u zemlji Nedođije, Alisa u zemlji čuda, Tom i Džeri, Nindža kornjače…danas su Patrolne šape, Blejz i “zažarimoooo”, “Frozen” bez koje nijedna rođendanska proslava malih dama ne može da prođe, možda Svetlucava i sjajna, Lol lutka i drugi likovi koje vaša deca prosto obožavaju!

Postoje i one “klasične”, jednostavnije – za dečake: sportski automobil, kamion, fudbalski teren ili lopta. Za devojčice – barbika, možda neka životinja, korpa sa cvećem?

Postoji mogućnost i da svom detetu poklonite tortu koja će opisivati baš njegovu ličnost. Recimo, ako dete voli da crta, onda mu poklonite tortu u obliku slikarskog platna sa bojama!

Ako vaše dete trenira neki sport, neka to onda bude torta sa obeležjima vezanim baš za taj sport!

Male balerine će se prosto oduševiti savršeno oblikovanim malim baletankama, u nežnoj roze boji – ili kojoj već želite! A vaš mali fudbaler će biti prijatno iznenađen ako mu poklonite tortu u obliku kopački!

Da li vaše dete voli životinje? Imate psa? Onda neka to bude torta u obliku njegovog voljenog ljubimca!

To uvek može da bude neki zanimljiv, upečatljiv detalj koji opisuje baš vaše dete.

Naravno, vodite računa i o ukusima. Jer “slika bez tona” ne znači puno, tako i prelepa torta bez dobrog ukusa neće baš zadovoljiti vaše čedo. Da li je vaše dete ljubitelj čokoladne ili voćne torte? Koje voće mu je omiljeno?

Spojite sliku i ukus i pružite svom detetu tortu za pamćenje!