Izolacija može biti dobra za naše lice: Izbjegavajte šminku

Zanima vas ova tema? Onda pročitajte i ovaj članak: U tri koraka do vrlo čistog lica – za predivnu kožu i blistav ten

Prema dr. Asheru Siddiqiju, bez obzira gdje živimo, onečišćenje zraka u određenoj mjeri predstavlja ozbiljan rizik za naše zdravlje. Novo istraživanje otkriva kako zagađivači u zraku utječu na to kako naša koža izgleda.

Dok smo u izolaciji, dr. Siddiqi, stručnjak za medicinsku estetiku, predlaže da izbjegavamo šminku i držimo se ovih njegovih savjeta za njegu kože.

Nanesite kremu sa zaštitnim faktorom

Iako smo u izolaciji i ne izlazimo van, osim u hitnim slučajevima, ipak je bitno nanijeti kremu sa zaštitnim faktorom – mit je kako bi kremu za zaštitinim faktorom trebalo samo nanositi dok boravimo vani, savjetuje dr. Siddiqi. 

Mnogi ljude se žale na bore. Iako je istina da se one pojavljuju kako starimo, ali se javljaju i zbog izlaganja suncu. 

– To što se nalazite u zatvorenom prostoru ne znači da ste zaštićeni od sunca, pogotovo ako sjedite pored prozora dok radite, jer sunčeve štetne UV zrake mogu prodirati kroz prozor – rekao je dr. Siddiqi i dodao da svakodnevno koristimo zaštitni faktor od 30 ili 50.

Izbjegavajte pretjerano čišćenje

Lice je važno održavati čistim, ali prekomjerno čišćenje i pranje može dovesti do ispiranje odnosno skidanja prirodnih ulja s lica ostavljajući ga tako suhim, osjetljivim i crvenim. Kod umivanja lica koristite mlaku ili hladnu vodu, savjetuje dr. Siddiqi. Upotrebljavajte sredstvo za čišćenje koje odgovara vašem tipu kože. 

Očistite svoj mobitel ili telefon

Mobiteli mogu izgledati čisti, ali su izuzetno prljavi. Oni su uzgajalište bakterija, a ako naslonite svoj mobitel uz lice to može potaknuti uljne žlijezde. 

To može prouzročiti infekcije na oštećenoj koži.

Svakodnevno obrišite telefon antibakterijskom maramicom.

Nježno njegujte lice

Važno je napraviti piling kako biste uklonili mrtve stanice, no pretjerano postupanje može oštetiti barijeru na koži i omogućiti ulazak bakterija, tvrdi dr. Siddiqi, a prenosi Mirror.

Zanima vas ova tema? Onda pročitajte i ovaj članak: ‘Microshading tehnika' i ‘puder obrve': Bojenje za prirodni look

#ZAJEDNO24SATA s Ivanom Đikićem:

 

 

 

 

(24sata.hr)