Jedna porcija kao od šale leči ovih 9 bolesti!

Kiseli kupus je znčajan izvor vitamina C, ali pored ovog vitamina, u kiselom kupusu, se nalazi i prirodna mlečna kiselina i drugi delotvirni enzimi koji pogoduju zdravlju organizma.

Pored samog kupusa, tu je i rasol koji je izvanredan lek za mnoge želudačne i crevne tegobe. Samo jedna čaša čisti organizam i izbacuje nakupljene toksine

Niskokalorično, a superhranjivo povrće jedinstven je spoj vitamina A, B, C, E i K, minerala kao što su mangan, selen, kalcijum, kalijum, magnezijum, omega-3 masnih kiselina i lekovitih sumpornih materija među kojima je najpoznatiji sulforafan koji štiti od raka.

Kiseli kupus podstiče stvaranje crvenih krvnih zrnaca, a bakterije mlečne kiseline iz kiselog kupusa održavaju crevnu floru zdravom, a samim tim jačaju i imunitet.

Takođe, kiseli kupus je izvor niacina (vitamin B3), potrebnog za ćelijsku energiju, celokupni metabolizam, razmenu materija u mozgu.

10 namirnica koje su rudnik proteina: Nezamenjivi čuvari imunog sistema, mišića, tkiva i probavnog trakta!

Lekovita svojstva kupusa su poznata od davnina, a u tradicionalnoj medicini se koristi vekovima. Da biste i u toku zime uživali u ovom lekovitom povrću, sad je pravo vreme da ukiselite kupus. 

Evo  koja sve lekovita svojstva ima kiseli kupus: 

  • Organizam čini otpornim na stres
  • Aktivira razmenu materija u mozgu
  • Pomaže stvaranju crvenih krvnih zrnaca
  • Reguliše i smanjuje količinu masnih materija i holesterola u krvi
  • Doprinosi obnavljanju istrošenog vezivnog tkiva.