Kada ove četiri stvari počnu da se dešavaju u vezi, vreme je za raskid

Ako se pitate da li je vreme da raskinete, možda će vam ovo pomoći da “prelomite”.

Izvor: Guliver/Getty Images/LightFieldStudios

Svaki raskid je težak, ali ako raskinete “na vreme”, možete da poštedite sebe daljeg bola i patnje. Ako niste sigurni da li je vašem odnosu vreme za prekid, možda će vam ovo pomoći – stručnjaci kažu da kad ovo počne da se dešava, to je “početak kraja”.

Često kritikovanje – znak da u vašoj vezi nedostaje poštovanja

Kada vi i partner izgubite međusobno poštovanje, veza postaje sva slabija. Možda ćete početi da kritikujete jedno drugo izjavama poput “Ti mi nikad ne pomažeš” ili “Uvek me ignorišeš”…

Takvo ponašanje je užasno po vezu jer je fokus samo na nečemu lošem što osoba radi ili onome što ne radi… To ne znači da ne treba da kažete partneru kada vam nešto smeta, već znači da ne treba da ga “napadate”.

Odbrana – okrećete se jedno protiv drugog

Gde ima čestog kritikovanja, partner oseća potrebu da se brani i tako se partneri vremenom, skoro neprimetno, okreću jedno protiv drugog.

Ovakvo ponašanje vam neće pomoći da poboljšate vezu, naprotiv.

Prezir – jedno od vas se oseća superiornijim u odnosu na drugo

Kada mislite da ste pametniji, važniji, bolji… od partnera, veće su šanse da nećete uvažiti ono što on govori, njegova osećanja. A to je, složićete se, recept za katastrofu u vezi.

Da bi veza bila zdrava i srećna, potrebno je da uvažavate i poštujete jedno drugo.

“Isključivanje” – jedno od vas ignoriše partnera

Kada, recimo, izrazite neku brigu, a partner vas ignoriše i izađe iz prostorije, ili jednostavno uzme da “čačka” telefon, osećate se potpuno nevažno i to vas povređuje… i sve su šanse da će to dovesti do raskida, možda ne danas ili sutra, ali ako je situacija već takva, zašto čekati?

Nijedan raskid nije lak, ali ponekad je to najbolje što možete da uradite…