Kako da ogrubeli peškiri ponovo budu meki!

Kako su ljudi većinom kod kuće, sve se više otkrivaju nove stvari za jednostavno čišćenje na prirodan način. Jedna žena otkrila je svoj trik za mekane peškire, i tvrdi da je korišćenje omekšivača greška broj 1!

Žena je ispričala kako koristi sodu bikarbonu i toplu vodu za jednostavno omekšavanje peškira i objasnila zašto nikad ne bi trebalo koristiti omekšivač za ovu vrstu rublja.

Potapanje u kadi

Sve što treba da uradite jeste da kadu napunite vrućom vodom i na svake četiri litre, otprilike, dodate 130 grama sode bikarbone i vodu dobro promešate. Zatim potopite peškire i ostavite bar sat vremena ili čak preko noći.

Nakon što odstoje u kadi, izvadite ih i operite u mašini na uobičajen način, ali bez omekšivača. Ova žena tvrdi da će vam peškiri biti kao novi u vrlo kratkom roku.

Dobro je i sirće

Omekšivač na spoljašnjem delu peškira ostavlja sloj koji narušava upijajuća svojstva tkanine, što ih posledično čini neefikasnim. kako bi se uklonili eventualni neprijatni mirisi, dovoljno je da u odeljak za omekšivač sipate malo sirćeta. Dobićete meke peškire bez ikakvog mirisa.