Kako da se izborite sa nervozom na prvom sastanku?

Nervoza prije prvog sastanka je uobičajena, ali ako ste previše nervozni, to nije dobro. Zato ćemo vam pomoći da je držite pod kontrolom.

Zašto smo nervozni prije sastanka?Svjesni koliko prvi sastanak može da bude bitan, osjećamo dozu pritiska. Što nam se više dopada osoba sa kojom se sastajemo, nervoza je veća, jer bismo željeli da ostavimo dobar prvi utisak. Osim toga kroz glavu nam prolazi mnoštvo pitanja: koje je idealno mjesto za sastanak, šta obući, da li će biti drugog sastanka…? Simptomi uznemirenosti mogu biti nezgodni, poput problema sa stomakom i zato ćemo sada razmotriti taktike za držanje nervoze pod kontrolom.
#1 Pripremite sve unaprijedKada ne držimo stvari pod kontrolom, osjećamo napetost. Emocije nije lako kontrolisati, ali neke korake možemo da preduzmemo kako bismo stres sveli na minimum. Odredite sami mjesto sastanka, kako biste se osjećali ugodnije i smislite na vreme šta ćete obući. Nemojte ostavljati za posljednji minut.
#2 Odabir garderobeOdlučite se za garderobu u kojoj se osjećate prijatno, kako biste mogli da se fokusirate na sagovornika, umjesto da strahujete da li će se desiti nešto što ne želite. Na primjer, umjesto visokih štikli, koje su neudobne, izaberite udobnu obuću. Nemojte mijenjati svoj stil oblačenja, samo da biste impresionirali nekoga.
#3 Budite prirodniNemojte da se stidite svoje nervoze ili stidljivosti. Možete da priznate kako se osjećate, jer se, vjerovatno, ni druga osoba ne osjeća mnogo drugačije. Možda vaše priznanje bude uvod za temu o stvarima koje vas spajaju.
#4 “Lijekovi” protiv nervozeAko osjetite da ste malo više nervozni nego što bi trebalo, zašto ne biste sebi skuhali umirujući čaj, prije nego što krenete na sastanak. Takođe, možete popiti čašu vina ili bilo šta što će vas opustiti. Vodite računa, nemojte pretjerivati sa alkoholom. Cilj je da se opustite, ne napijete. To svakako nije poželjno. Ako u toku sastanka primijetite da ne uspijevate da držite živce pod kontrolom, odličan trik je da odete do toaleta i dišete duboko, sve dok ne osjetite da je nervoza smanjena. Pokušajte.
#5 Kontrola emocija prije sastankaOno što je najvažnije kako nervoza ne bi uzela maha, jeste kontrola emocija kod kuće, nekoliko dana prije sastanka. Uglavnom misli idu u pravcu da je predstojeći sastanak nešto konačno, da ako ne bude uspješan neće biti druge prilike za ostvarenje prave ljubavi, trudimo se da ispadne sve u najboljem redu, po svaku cijenu. Ovakvim stanjem i načinom razmišljanja, osuđujemo sebe na osjećaj anksioznosti, koji nikako da popusti.Iz tog razloga, predlažemo vam da imate rezervu, tj. da budete spremni da prihvatite i loš ishod. Usmjerite svoj način razmišljanja tako da ne gajite previše iluzija, zauzmite takav stav, kao da idete u grad da se bliže upoznate sa osobom koja se nedavno pojavila u vašem životu. Neka to bude dobar izgovor da izađete iz kuće, a ne nada da je to ljubav koju tako dugo priželjkujete. Mislite o tome kako da se zabavite, ne puštajte previše mašti na volju.Dakle, da li imate u glavi ideju kako da se opustite i uživate, umjesto da vam prvi sastanak bude opterećenje?Nadamo se da smo vam pomogli.
(Ljepota i zdravlje)