Kako ga suptilno podstaknuti da vas konačno zaprosi

Već ste godinama par, dijelite stan, imate i zajedničkog psa. Sve vaše prijateljice već su se udale, a rodbina vam se već popela na glavu pitanjima. Već neko vrijeme zamišljate se u vjenčanici iz snova, sastavljate u glavi spisak gostiju i tajno pretražujete sale i restorane za vjenčanje – a on nikako da konačno izgovori to pitanje. I šta sad? Donosimo vam nekoliko savjeta kako da dečka potaknete na zaruke… Suptilno, naravno.

Ali, prije svega trebate se zapitati jedno – spada li vaš dečko u tvrdokornu kategoriju vječnih neženja? Jer ako je tako, nećemo gubiti vrijeme.
Dakle, je li on jedan od onih koji naglo mijenja temu čim se spominje tema vjenčanja, iako se radi o vjenčanju prijateljice vaše rođake iz Kanade? Doživljava li odlaske na svadbe kao najgoru kaznu? Sažaljivo govori o prijateljima koji su se oženili? Ili vam je jasno dao do znanja kako brak za njega jednostavno nije opcija? U tom slučaju, moraćete se pomiriti s tim ili razmisliti o budućnosti vaše veze.
Za sve ostale slučajeve, ako ste u dugogodišnjoj vezi , a vi još nemate prsten na ruci, vrlo je vjerovatno da je vaš dečko pasivan, lijen, pomalo prestrašen, spor ili kombinacija svega toga – i tu ima nade. No, ključno je da vaš dragi ne osjeti nikakav pritisak – neka mu se na kraju učini da je sam došao na tu ideju.
#1 Top tema- vjenčanja
Često pričajte o vjenčanjima vaših prijateljica i prijatelja, poznanika, rodbine – neka osjeti da rado govorite o tome i da ne možete sakriti uzbuđenje. Ista stvar za same zaruke, podijelite s njim radost zbog svake svoje kolegice s posla koja je dobila zaručnički prsten. Pokažite mu i fotke s Facebooka.

#2 “Kakav prekrasan prsten!”
Zaustavite se pored svakog izloga zlatare podijelite s njim očaranost prstenjem koje ste ugledali u izlogu. Pokažite mu koje vam se posebno sviđa i pitajte ga za mišljenje. Korak dalje: pitajte ga bi li pričekao da isprobate kako vam stoji.
#3 Romantične komedije su tvoj veliki saveznik…
A pogotovo one koje završavaju velikim bijelim vjenčanjem! Gledajte takve filmove zajedno, često i pratite njegove reakcije.

#4 Otvoreno mu recite da ste spremni na sljedeći veliki korak
OK, ovo možda i nije previše suptilno, ali ne morate reći na koji korak mislite. Dovoljno je da podijelite s njim kako osjećate da je došlo vrijeme za stepenicu više u vašoj vezi – nadajmo se da to neće shvatiti pogrešno i vratiti se kući s novim kućnim ljubimcem.
#5 Ženski pakt
Ovo je možda pomalo zločesto, ali ako vaš dragi ne reaguje na prethodne pokušaje, preostaje vam još da se udružite s nekom od njemu bliskih ženskih osoba – mamom, sestrom ili najboljom prijateljicom. Ako su vam sklone, one bi ga možda lakše mogle postaknuti da konačno klekne i postavi veliko pitanje koje toliko želite čuti. Samo, zamoli ih da ne budu previše napadne i dosadne – ne zaboravite, ne želite da se osjeća stjerano u ćošak.
Nešto od ovoga moralo bi upaliti. A ako ste moderna žena koja nije sklona igricama, naprosto preuzmite stvar u svoje ruke i – zašto ne – zaprosite vi njega!
(Ljepota i zdravlje)