KAKO NAPRAVITI 17 GLAVNIH JELA I 6 UŽINA OD 1 PILETA? Trik štedljive domaćice svi dele na društvenim mrežama

Do detalja je objasnila kako je iskoristila celo pile…


Izvor: YouTube/Screenshot

Koliko domaćice mogu da budu snalažljve i ekonomišu kada je reč o pripremi hrane za celu porodicu i to za malo novca, potvrdila je jedna korisnica Facebook-a. Ona je na stranici pod nazivom “Feed Yourself for £1 a day” objavila neverovatan trik koji je oduševio sve na ovoj  društvenoj mreži.

Pratiocima i prijateljima je otkrila kako je uspela od samo jednog pileta da napravi čak 17 glavnih obroka i 6 užina! Uz meso je dodala povrće od kojeg je spremila priloge, čorbe, pite…

“Želela sam da podelim sa vama ono što sam napravila od velikog pileta koje sam kupila na sniženju. Iskoristila sam ga za 17 glavnih obroka i šest užina. Prvo smo jeli punjenu pečenu piletinu, pečeni krompir, šargarepu, kupus, karfiol, tikvice, praziluk i umak. To su bile tri porcije”, počela je da nabraja.

“Potom smo ostatke hladnog mesa isekli i jeli sa pire krompirom i kiselim krastavcima. To su bila dva obroka. Onda sam napravila pitu s piletinom i pečurkama, koju smo jeli s graškom, karfiolom, artičokom i tikvicama. Bile su to četiri porcije “, nastavila je.

“Za ručak smo pojeli sendviče s piletinom. Od kostiju sam skuvala bujon i napravila četiri porcije čorbe od tikvica – od polovine bujona, a od druge polovine sam napravila još četiri porcije variva s piletinom i graškom. Od preostalog mesa pripremila sam osam ćuftica spremnih za zamrzivač”, napisala je u komentaru uz fotografiju.
cufte
Izvor: Facebook/Screenshot

Snalažljiva domaćica dobila je pregršt pohvala na Facebook-u, mada je bilo i skeptičnih…

“Kako ljudima uspeva da toliko toga naprave od jednog pileta? Imam sreće ako jedno pile bude dovoljno za jedan ručak, a imam muža i dvojicu sinova od deset i četiri godine”, bio je jedan od komentara.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.