Kako njegovati ekstenzije kose kad ne možete otići do frizera

Zanima vas ova tema? Onda pročitajte i ovaj članak: Čišće ruke i plavije nebo: Što je dobroga donio korona virus

Ako imate ekstenzije, vjerojatno već znate da njihovo pravilno održavanje nije tako jednostavno i da svaka nebriga može rezultirati dijelovima kose koji nalikuju na ptičja gnijezda ili oštećenom, slabom kosom. Zato ih, pogotovo sad kad se ne može otići u salon da to ‘riješi frizerka', treba njegovati, a nepisano pravilo o njima kaže da će bolje izgledati što više o njima brinemo,.

Postoji više vrsta ekstenzija, a ‘najjednostavnije' su one na klipse ili na češljiće koje je najvažnije skidati svaku večer prije spavanja. I to je jedini način da ostanu ‘čitave'.

Ekstenzije koje se ‘leme' na pramenove vaše kose najvažnije je, kažu stručnjaci, redovito češljati, a bitno je i sa svakim pranjem koristiti nježan regenerator, po mogućnosti namijenjen njezi ekstenzija.

Postoji cijeli niz proizvoda za kosu koji su namijenjeni ekstenzijama – od šampona do četki – i ako ste ustrajni u tome da ih nosite bilo bi ih najbolje njegovati sa tim preparatima. Kosu treba prati sa mlakom vodim (zbog mjesta spoja ili lema), a ako ipak koristite ‘obični' šampon, pripazite bar dane sadrži silikone.

Isto tako, nemojte kosu prejako trljati s ručnikom već je nakon pranja nakon nježnog brisanja ostavite da se osuši na zraku da se ekstenzije ne spetljaju.Iz istog razloga kosu svežite u rep prije spavanja.

Mnogo toga, naravno, ovisi i o kvaliteti ekstenzija, a ‘nekvalitetnoj' će kosi ovi savjeti malo produljiti život.

POGLEDAJTE VIDEO (Boris Banović) #ZAJEDNO24SATA:

(24sata.hr)