KAKVI STE U KREVETU? Sve zavisi od toga da li jedete meso ili ne!

U eksperimentu su učestovali sportisti koji su prve večeri jeli buritose sa mesom a sledećeg dana isti obrok ali bez mesa.

Da li su muškarci koji ne jedu meso bolji ljubavnici od onih koji preferiraju drugačiji način ishrane? Na ovo pitanje pokušao je da odgovori američki urolog dr Aron Špic, kroz eksperiment u kome su učestvovali mnogobrojni sportisti.

Prve večeri su jeli buritose (meksički specijalitet) sa mesom, a sledećeg dana isti obrok ali bez mesa, sa sojom i graškom.

Sportisti su tokom noći nosili specijalni uređaj, a doktor je posmatrao aktivnost njihovih tela dok spavaju. Posle bezmesnih obroka seksualno uzbuđenje muškaraca je trajalo tri do četiri puta duže nego kada su jeli meso.

Doktor Špic smatra da će jači pol brže izgubiti muškost, budući da više od žena jede meso. Ali stručnjaci su saglasni u tome da ne treba donositi prerane zaključke.

Indijski ginekolog Raj Matur smatra da se iz ovog eksperimenta ne može izvući nikakva klinički zaključak, niti savetovati muškarcima da ne jedu meso, jer nije reč o naučnom istraživanju.

BONUS VIDEO:

(Espreso.rs)