Kakvo je sada stanje u GAK “Narodni front”?

Pomoćnica direktora GAK “Narodni front” o trudnicama, porodiljama i zaposlenima koji su zaraženi koronom.

Izvor: Guliver/Getty Images/petrenkod

Pomoćnica direktora Ginekološko-akušerske klinike “Narodni front” Branka Nikolić izjavila je da je, od 46 zdravstvenih radnika te ustanove koji su pozitivni na korona virus, nekoliko njih hospitalizovano, da nisu u teškom stanju i da se oporavljaju, a da su preostali u samoizolaciji.

Ona je za Radio-televiziju Srbije navela da klinika nastavlja da radi i sa smanjenim brojem lekara, da ih trenutno dežura 12, a koji se staraju o 55 trudnica i porodilja.

Nikolić je podsetila da na GAK “Narodni front” trenutno trenutno leže dve trudnice kod koji je potvrđen COVID-19.

“One se nalaze na posebno opremljenom, izolovanom odeljenju, i ne mešaju se sa drugim pacijentima”, rekla je Nikolić i dodala da se o njih dve stara posebno osoblje pod punom zaštitinom opremom.

Nikolić je rekla i da u ovom trenutku nisu tražili pomoć drugih klinika, da su u poslednja 24 sata imali pet porođaja, kao i da se na GAK “Narodni front” ne zbrinjavaju osobe koje ispunjavaju definiciju slučaja.

Iz ove klinike je ranije udaljeno s posla 75 radnika. Pogledajte video!

02:20
Kon o pozitivnima na virus u Narodnog frontaKon o pozitivnima na virus u Narodnog frontaIzvor: Tanjug

Izvor: Tanjug

02:28
Kon o stanju u Narodnom frontuKon o stanju u Narodnom frontuIzvor: Tanjug

Izvor: Tanjug

VAŽNO!

U Srbiji je u poslednja 24 sata registrovano 284 nova slučaja korona virusa, kao i sedam novih smrtnih slučajeva.

Domovi zdravlja od 1. aprila funkcionišu kao ambulante za korona virus, a ukoliko osetite simptome virusa, odmah idite u dom zdravlja. Od prvog dana aprila moguće je uraditi i test samoprocene na korona virus na sajtu Ministarstva zdravlja.

Policijski čas u Srbiji je produžen, i sada mlađi od 65 godina ne smeju da izlaze od 17 do pet časova radnim danima, a ovog vikenda je uvedena nova mera – zabrana izlaska od 13 h u subotu do ponedeljka u 5 ujutru. Dan kupovine za penzionere je pomeren na subotu.