Kendall Jenner zaštitno je lice Reserved kampanje, a fotke su WOW!

Američka manekenka Kendall Jenner novo je slavno lice koje je inspirisalo jesenju kampanju poljskog modnog brenda Reserved. Popularna “kraljica društvenih medija” pojavila se u ulozi modela u dosad najvećoj kampanji poljskog high street brenda i u tome se snašla odlično, utjelovljujući različite glamurozne likove iz italijanskih filmova.

Kostimografija je, naravno, Reservedova kolekcija za jesen i zimu koja se savršeno uklopila u stil ikone savremene pop kulture. Video kampanje “Ciao Kendall” smješten je u nadrealnu atmosferu italijanske barokne vile, gdje se izmjenjuju kadrovi nalik na filmske klasike prošlog vijeka.

Autor videa, Gordon Von Steiner, reditelj je, scenarista te koreograf i prijašnjih Reservedovih videa #ILoveYouCindy i #IcanBoogie. Ne želimo ispričati previše onima koji još nisu pogledali video, ali scena u kojoj Kendall pliva pretvorena sirenu sigurno će ući u anale modne istorije.

Nakon kampanja s Kate Moss, Cindy Crawford, Adwoa Aboah i Irinom Shayk, Reserved je ponovno posegnuo za saradnjom sa svjetskim top modelom, oko kojeg se diže oblak zvjezdane prašine na sam spomen njenog imena. Sa 116 miliona pratilaca na Instagramu te poziciji najplaćenijeg modela na Forbesovoj listi, Kendall Jenner je nedsumnjivo jedna od najznačajnijih osoba u svijetu mode danas.

Stilist Jacob K odgovoran je za izgled Kendall u novoj kampanji i složit ćemo se da je odradio poprilično dobar posao. Kako je prethodno surađivao s Kendall na njezinoj talijanskoj naslovnici magazina Vogue, bilo je za očekivati da će i ovaj put odabrati pravi omjer stila i osobnosti. U nastavku pogledajte “Behind the Scenes” fotografije sa snimanja video kampanje.
(Ljepota i zdravlje)