Kim, Kourtney i Khloe lansirale kolekciju parfema inspirisanu dijamantima

Nakon lansiranja prvog parfema sa mlađom sestrom Kylie, Kim Kardashian je odlučila da svom brendu doda ne samo jednu – već tri novih mirisnih kombinacija sa sestrama Khloe i Kourtney, koje čine novu liniju.

Nazvana KKW Fragrance Diamonds Collection by Kourtney x Kim x Khloé, kolekcija je upakovana u tri bočice dijamantskog oblika pod nazivima “Yellow”, “Diamond” i “Pink”.

“Yellow” je Kourtneyin parfem i opisan je kao osvežavajuća orijentalno-začinska kombinacija. Otvara se notama zlatne ribizle koje dovode do srca od žutog jasmina, žute magnolije i žutog irisa, a zatim do baze od belog pačulija, nježnog mošusa i vanilije.

“Diamond” Kim je opisan kao bijeli cvjetni buket u kome se u gornjim notama nalaze lišće tropskog cvijeća, ušećereni đumbir i divlji marokanski pelin; u srcu ulje ilang-ilanga, absolut orpur narandžastog cvijeća, egzotični arapski jasmin; u bazi kokosov mliječni krem, bijeli mošus, solarno bijelo cvijeće.

“Pink” Khloe je opisan kao transparentni cvjetni buket u čijoj se kompozicji nalaze nota jutarnje rose, italijanski bergamot i ljubičica u vrhu, roze tuberoza, jasmin i slatko lila cvijeće u srcu i mošus, bijela mahovina i nota vlažnog drveta u bazi.
Parfemi su i u prodaji od 8. novembra i koštaju 40 dolara.
(Ljepota i zdravlje)