Koje stvari muškarci i žene trebaju promijeniti u komunikaciji kako bi se napokon razumjeli

Iako muškarci i žene govore istim jezikom često se ne razumiju. Naime istraživanja su pokazala su da žene i muškarci mogu različito razumjeti riječi i izraze. Zato ponekad ne možemo komunicirati bez svađe i dizanja glasa.

Zbog toga biste trebali uložiti manje napore kako biste se uspjeli sporazumjetiŽene, ne čitajte između redova!Žene imaju tendenciju da “čitaju između redova”, tačnije promišljaju o partnerovim izgovorenim rečenicama. S druge strane muškarci su direktniji i doslovniji i obično kažu šta misle bez uvijanja.Kada muškarac kaže: “Danas idem gledati utakmicu s prijateljima”, on to zaista i misli. Nikako ne znači da ste mu dosadni i da će radije vrijeme provoditi s prijateljima.
Muškarci, nemojte savjetovati, samo slušajte.Vi jednostavno ne možete razumjeti žene. Osim toga žene vam se jadaju samo da bi osjetile utjehu, što znači da one ne traže rješenje od vas. S druge strane muškarci odmah traže riješenje i zdrave savjete.Žene, trebate cijeniti kada vas muškarac želi utješiti, a muškarci se trebaju ponašati kao da im je stalo.Žene shvatite da muškarci vole osamu.Muškarce često optužuju kako su nekomunikativni i asocijalni, to često i jeste istina, ali bi žene trebale imati razumijevanja za takvo ponašanje.Ako se vaš muškarac čini pomalo izoliranim to vjerovatno znači da se samo želi odmaknuti od problema koje ima. Možda će gledati tv, igrati igrice ili čitati neku knjigu. Ne brinite zbog toga, samo mu dajte prostora.
Žene, pokušajte biti jasnije u svojim namjerama.Žene i muškarci različiti su u tome kako govore stvari jedni drugima. Žene su malo neizravnije od muškaraca, sklonije su izbjegavati direktne optužbe.Stoga bi žene trebale biti preciznije i direktnije kako bi on uopšte shvatio za šta ga žena optužuje.Muškarci, dajte povratne informacije da znaju da ih slušate!Uspostavite kontakt s očima i ponekad izvorite, “da”, “OK”, “aha”, kako bi žena znala da je slušate dok vam nešto govori.
(Klix)