Leče bolove u leđima i vratu bolje od bilo kog leka!

Nepravilno držanje, rad za računarom ili neudoban krevet mogu da izazovu neprijatne bolove u leđima i vratu koji često znaju da budu toliko uporni da remete kvalitet života.

Nepravilan položaj tela izaziva peckanje u mišićima i utiče na ostale mišiće u vratu i kičmi, kao i na nerve.

U nekim slučajevima ni lekovi, ni vežbe ne donose poboljšanje stanja. Srećom, lekari su otkrili namirnice koje imaju tu moć da izleče ili bar ublaže bolove u  ovom delu tela. Dr Moris dao je dragocen saveta svima koji pate od ove vrste bolova. Lek se krije u vašoj kuhinji.

Ove namirnice su najmoćnije rešenje:

Ananas

Ovo voće sadrži bromelain, važan enzim koji ima antizapaljensko dejstvo, a njegova lekovita svojstva se odmah manifestuju.

Ovaj enzim se u najvećoj meri nalazi u samom jezgru ananasa, zato vodite računa da ne odbacite taj deo prilikom čišćenja. 

Sladak krompir

Sadržaj beta karotena u slatkom kropiru uništava molekule slobodnih radikala, odličan je antioksidans, pa povoljno utiče na smanjenje upalnih procesa i bolova u mišićima.

Đumbir

Odličan je kako u svežem, tako i u mlevenom obliku. Pomaže u ublažavanju bolova, ali i ubrzava proces detoksikacije, rešava upale i jača imunitet.

Predlog za pripremu: Napravite topao napitak od đumbira, tako što ćete nekoliko kriški držati potopljeno u vodi pet minuta. Možete dodati kašičicu meda ako želite.

Kurkuma

Deluje na uklanjanje bolova tako što smanjuje nivo inflamatornih hemikalija u organizmu.

(stil.kurir.rs)