Lepota nije prolazna: Doktor Pavle otkriva kako do magije savršenstva, cateye za zavodljiv pogled, pune usne i večna mladost bez bora

 

U modernom dobu koje diktira nove trendove, a zahvaljujući previsokim kriterijumima lepote, estetska hirurgija je našla svoje dominantno mesto u svetu medicine. Piali smo hirurga, doktora Pavla Popovića, čemu to žene, ali i muškarci teže kako bi svoje nedostatke korigovali, a istakli atribute.

Ono što jeste cilj svakoga ko se bavi estetikom jeste, najpre, saradnja na relaciji doktor – pacijent. To podrazumeva da se zadovolje očekivanja, ali takođe da ista budu realna, odnosno umerena, izneo nam je Pavle svoj stav.

 

 

Kroz Vašu ordinaciju prošlo je dosta njih, da li ste uspeli da zadovoljite baš svačija očekivanja i šta je to na šta nikada ne biste pristali?

Tačno je, kao i u svakoj branši, postoje zahtevni ljudi. No, čemu težom  jeste da pribegavam prirodnom izgledu gde osoba ne gubi svoj lični identitet, ali da izvučem maksimum u korist estetskog segmenta. Beskompromisan sam kada je u pitanju megalomanija, izričit je bio doktor stavljajući do znanja da svaka neumerenost može biti preskupa.

 

 

Pavle naglašava da svako preterivanje nosi sa sobom pre ili kasnije, gorko kajanje i neželjene efekte.

Kada pacijent pribegne estetskom zahvatu, on mora imati i poverenje, a na kraju, na tom „radu“, stoji moje ime, kao moj potpis.

 

Zašto su hijaluronski fileri za usne sada toliko aktuelni i zbog čega su sintetički, koji su trajni i jeftiniji otišli u zaborav?

Nekada na jednostavno pitanje, ne može se uvek dati precizan odgovor. Naprosto, kod hijaluronskih filera nema bojazni da će materijal podleći deformitetu, što jeste rizik kod sintetičkih. Ipak, stvar je i veštine ubrizgavanja, premera i količine. Sintetički jesu trajni, ali ukoliko ih organizam ne prihvati ili se stvori deformitet, nema druge opcije osim vađenja, a to nije ni malo jednostavan proces, naglasio je dr Popović.

 

Otkud toliko predrasuda kada je botoks u pitanju?

Kada kažemo da je to mala doza otrova koja blokira mišiće lica, laicima zvuči zastrašujuće. No, botoks, ne samo da ubrizgavanjem zateže, tj. pegla bore, čak i one dubok urezane, nego ima i pozitivan učinak kod migrena i glavobolja. Mislim da je to neprikosnoveno otkriće u medicini. Njegov efekat traje i do godinu dana, a redovnom upotrebom, fine linije na licu gotovo da nestaju u potpunosti, objasnio nam je Pavle.

 

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Dr Pavle Popovic Rea Medika (@dr_pavle) on Nov 11, 2018 at 3:47pm PST

Botoks nije predviđen za sve regije lica, za nazolabijalne linije koristi se hijaluron ili metod transfera sopstvene masti, objasnio je Popović i naveo kako se filerima može korigovati čak i nos, pa i mnoge druge nepravilnosti, a što se tiče nove anti age tehnoligije, doktor nam otkriva šta su to „cateye“:

Cateyes ili mačje oči, danas je veliki trend, a željeni mini-lifting koji ima veoma dobar efekat, ne podleže se invazivnim metodama intervencije. Zapravo je reč o podizanju kapaka bez skalpela i operativnog zahvata, bez ili uz lokalnu anesteziju. Rezultat je dugotrajan i radi se tzv. COG nitima koji se provlače iglom kroz kožu. One podstiču novu proizvodnju kolagena. Ove niti se mogu upotrebljavati i na drugim delovima lica ili tela gde je neophodno zatezanje, objasnio je dr Pavle.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Dr Pavle Popovic Rea Medika (@dr_pavle) on Jun 23, 2019 at 11:42am PDT

Iskoristite predpraznični popust, jer sada je vreme da budete savršene. Termin za konsultacije možete zakazati na broj telefona: +381 65 3525 152