Ljuba Perućica otkriva sve detalje bolničkog lečenja i borbe sa virusom korona!

foto: Dragana Udovičić

Pevač Ljuba Perućica preležao je u bolnici virus korona koji vlada čitavim svetom. On je svima objasnio kako je sve funkcionisalo dok se borio sa virusom.

Mislim da je svest o koroni kod nas veoma slaba, jer sam bio pozitivan na kovid 19 i proveo sam osam dana u bolnici, a nekoliko dana sam bio baš loše”, počeo je svoju ispovest pevač.

“Prva stvar, ne znam gde sam dobio koronu. Kretao sam se među dosta ljudi, takav mi je posao. Jako mnogo mojih kolega ima koronu, a nije bitno gde ste dobili, ono što je jako bitno kako odmah da reagujete. Prvo što osetitre prvi dan to kao da vas je neko tukao celu noć. Bio sam jako, jako umoran, mišići vas bole. Prva stvar koja posle nastupa jeste temperatura. Kod mene je temperatura bila 39. Prvi simptomi su bili ta neka malaksalost, bio sam slomljen, bio sam premoren. Rekli su mi da sam imao upalu oba plućna krila i rekli su mi da to jako liči na kovid upalu plića “, objasnio je Perućica.

foto: Dragana Udovičić

“Kada završite u bolnici verujte ne želite da ležite jako dugo. Ja sam osam dana imao krize, ja sam hteo da počupam sve i da idem kući, nije mi bilo ni do čega. Tu nema u suštini ni spavanja ni odmaranja, vi ležite celi dan, ali kada hoćete da spavate, ne da vam temperatura, ili vam je loše, boli vas sve. Koliko god se one jadne sestre i svi muče oko nas, a stvarno su se mučile, nisu izbijale iz soba, nije vam lakše”, opisao je agoniju kroz koju je prošao.

( Kurir.rs )