Ljubav glumca i njegove Ane NI SMRT neće ugasiti

Kada su glumca svojevremeno pitali čemu duguje svoju dugovečnost, uvek je odgovarao da je zaslužan njegov brak…


Kirk Daglas odigrao je neke od najslavnijih uloga u istoriji kinematografije, a umro je u 104. godini. Ipak, kada su ga svojevremeno pitali čemu duguje svoju dugovečnost, uvek je odgovarao da je zaslužan njegov brak, koji je trajao preko 60 godina.

Srećan sam što sam pre 63 godine pronašao srodnu dušu i verujem da mi je naš divan brak pomogao da sve preživim. Stalno me pitaju za savet za dugovečnost. Nemam nijedan, ali mislim da smo ovde s razlogom. Pošteđen sam smrti nakon helikopterske nesreće i moždanog udara kako bih napravio još dobra na svetu pre nego što ga napustim – napisao je Daglas u časopisu Closer Weekly povodom svog stotog rođendana.

Lepu Anu upoznao je 1953. godine tokom snimanja filma Act of Love u Parizu, dve godine nakon što mu se raspao prvi brak s glumicom Dajanom Vebster, s kojom je dobio sinove Majkla i Džoela.

Glumac je priznao da ljubav između njega i Ane nije bila baš na prvi pogled, već mu je potrebno bilo neko vreme da ju je osvoji.

Bila je užasna, najkomplikovanija žena koju sam ikad upoznao. Bio sam tada velika filmska zvezda, a kada sam je pozvao na večeru, zahvalila mi se na pozivu i rekla da je jako umorna – rekao je svojevremeno.

Nikad nisam mislio da je naš brak jedinstven. Zaljubio sam se u devojku i, nakon više od šezdeset godina, i dalje je volim – otkrio je u jednom intervjuu slavni glumac.

( Glossy )