Ljubav je u riječima i u djelima: I ovo znači “volim te”

Obično se pretpostavlja da žene vole da razgovaraju o osjećanjima, da im je lakše da ih iskažu riječima, dok muškarci češće pokazuju naklonost djelima.

Iako ovo ponekad može da bude uzrok nesporazuma, činjenica je da muškarci i žene ne razmišljaju na isti način, i ponekad je potrebno malo da se potrudite da biste razumjeli ponašanje voljene osobe. Ako vas žena voli, ona će to i reći, prije ili kasnije. A muškarac… pa, možda i neće. Što ne znači da vas ne voli koliko i vi njega.
Kako da znate da vas voli, ako je zatvoren i teško mu je da to prevali preko usana?
#1 Osjećate da je ponosan na vas
Ako govori lijepo o vama, ako ne ignoriše vaše uspjehe, ako primijeti i podržava svaki mali korak koji vas vodi ka ostvarenju onoga što želite u životu, to je drugi način da kaže “volim te”.
#2 Zauzima se za vas
Kad je situacija neprijatna, kad se “zakačite” sa nekim u društvu ili nekim od članova porodice, drži vam stranu bezuslovno jer vas voli. Iako to možda nikad nije izgovorio.
#3 Spreman je da se žrtvuje za vas
Vezu čine i kompromisi, ponekad i žrtvovanje u određenoj mjeri. Ako je spreman da se potrudi i radi stvari koje ne voli naročito, samo zato što ih vi volite, jako ste mu važni.
#4 Poštuje ljude koje volite
Muškarac koji vas voli nikad neće govoriti s nipodaštavanjem o članovima vaše porodice ili vašim prijateljima. Biće mu dragi svi oni koji vas čine sretnom.
#5 Sluša vas
Pažljivo, kao da je sve o čemu pričate najvažnija tema na svijetu. Ne prekida vas, ne nameće vam svoje mišljenje.
#6 Dopadate mu se i onim danima kad se sebi ne dopadate
Vjeruje u to da ćete ispuniti svoje snove čak i kad vi posumnjate u to. I zna kad treba da kaže da je prosto – tu.
I, možda najvažnije, oči mu se smiju kad vas ugleda, bez obzira na sve što ga je možda snašlo u toku dana. Ako to imate, imate – sve na svijetu.
(Ljepota i zdravlje)