Male ženske teorije koje nisu “zdrave” za vezu

Moć naših misli je izuzetno velika i što prije naučimo da ih kontrolišemo, to ćemo prije svoj život izgraditi u što boljem smjeru. Ljubav nije dovoljna i svaki odnos se postepeno gradi dok oboje ulažete u njega bezgranično strpljenje, povjerenje i energiju, zato je veoma važno i da o svom odnosu razmišljate zdravo od samog početka.

Jasno je da smo mi žene sklone raznim ispitivanjima i sklone vjerovanju u najrazličitije teorije, međutim, takav način razmišljanja, mogao bi na više nivoa da ugrozi vaš odnos sa partnerom i uguši vašu ljubav, zato je važno da pojedine misli i ideje, posebno one neosnovane, odmah izbacite iz glave.
1. Niste dovoljno dobre, ili on jednostavno nije dovoljno dobar
Kada ste u vezi, vi ste sa osobom koju ste za sebe odabrali, baš kao što je vaš partner odabrao vas. To znači da ste vi savršeni jedno za drugo, bez obzira na sve mane i nedostatke. On vas prihvata, kao i vi njega i nema potrebe da se opterećujete suvišnim razmišljanjima.

2. Sve će doći na svoje
Ovo je krajnje optimistična misao, a optimizam je svakako zdrav za psihu, ali sa druge strane, ako je vaša veza u krizi, morate preduzeti inicijativu, razgovarati sa partnerom i pokušati da zajedničkim snagama riješite problem. U takvim situacijama nikada nije dobro stvar prepustiti slučaju, jer prije svega je veoma važno da vaš partner vidi da vam je stalo i da se borite za vaš odnos.
3. Sretni parovi se ne raspravljaju
Istraživanja su pokazala da su najsretniji parovi oni između kojih postoji konstruktivna rasprava i koji svoje nesuglasice rješavaju argumentima. Ne postoji nijedan odnos bez sukoba, a ako naizgled i postoji, u takvom odnosu partneri ne razgovaraju, talože svoje emocije i u nekom trenutku može doći do pucanja. Zato je veoma važno da sa partnerom imate otvoren odnos i s vremena na vrijeme, malu raspravu zasnovanu na argumetnima.

4. Ne provodi svaki slobodan trenutak sa vama, šta to znači?


Parovi koji se vole, znaju koliko je važno da oboje imaju određeno vrijeme samo za sebe. Zdrava veza mora da podrazumijeva i dozu distance, kako biste imali prostora da razmišljate jedno o drugom i poželite se prisustva svog partnera. Ako vaš partner želi malo prostora za sebe, to nikako ne znači da vas manje voli.
5. Ljubav je dovoljna
Ljubav je sve, samo ne dovoljna za zdrav i čvrst odnos na duge staze. Mnogo toga temelji se na kompromisima, podršci, poštovanju i razumijevanju, naravno, sve to proizilazi iz snage koju ima vaša ljubav, ali je mnogo zahtjevnije i podrazumijeva određenu žrtvu za osobu koju volite.
(Ljepota i zdravlje)