Malo je verovatno da će korona virus ikad nestati, evo zašto!

Korona virus se neće uništiti već će postati sezonska bolest, kažu kineski naučnici. 

Oni su se tako složili sa većim bojem svetskih stručnjaka koji kažu da će se Covid-19 povremeno vraćati, poput gripa, piše Bloomberg.

Malo je verovatno da će virus nestati poput SARS-a (Teški akutni respiratorni sindrom) pre 17 godina, s obzirom na to da se neki ljudi zaraze, a da ne osete simptome, poput groznice.

Ta grupa asimptomatskih prenosioca otežava potpuno zaustavljanje zaraze“, rekli su naučnici iz Pekinga.

Kada je reč o SARS-u, oni koji su se zarazili ozbiljno su se razboleli. Ali, kada su se samoizolovali, virus je prestao da se širi.

S druge strane, Kina još uvek pronalazi asimptomatske nosioce novog korona virusa, a smatra se da je epidemiju stavila pod kontrolu.

“Ova epidemija će verovatno dugo da živi među ljudima,  postaće sezonska bolest i preživeti u ljudskim telima“, rekao je Jin Kui, direktor Instituta za patogenu biologiju pri Kineskoj akademiji za medicinsku nauku.

Naučnici i vlade širom sveta se vode tezom da je malo verovatno da će virus nestati , uprkos samoizolaciji koje su uništile svetsku ekonomiju.

Lekari otkrili najraniji znak korone: Pre nego što se virus razvije, javlja se ovaj simptom!

Entoni Fauci sa Nacionalnog instituta za alergije i zarazne bolesti Sjedinjenih Američkih Država Anthony kaže da bi COVID-19 mogao postati sezonska bolest. Kao dokaz te tvrdnje naveo je da se slučajevi zaraze počinju javljati u zemljama na južnoj hemisferi.

Virus je osetljiv na toplotu, ali pričamo o izlaganju istoj temperaturi od 56  Celzijusa na 30 minuta. Temperature nikada nisu toliko visoke”, rekao je Vang Guiqiang, šef odeljenja za zarazne bolesti u Prvog bolnici Univerziteta u Pekingu.

Korona virus uzrokuje i ovu opasnu bolest kod dece?! Svetski stručnjaci strahuju!