Mame i kćerke: 7 stvari koje vaše kćerke moraju naučiti u fazi odrastanja

Iako vam djeluje nevjerovatno, vaše djevojčice jednog dana izrast će u prelijepe, mlade žene, koje će hrabro koračati ka svojim snovima! A kako biste ih pripremile na taj put, postoje riječi podrške koje im morate ponavljati tokom cijelog perioda njihovog odrastanja.

Da bi se hrabro suočile sa životom, one od vas moraju čuti sljedeće rečenice:
1. Koliko god da je teško, proći će
Ponekad nam se njihovi problemi čine besmislenim, jer su naši neuporedivo veći, ali one to jako teško podnose. Zato je vrlo bitno da im pokažemo razumijevanje i objasnimo im da će svaki težak period proći, a da će poslije njega sve biti lakše i ljepše!

2. Znanje ti niko ne može oduzeti
Da bi odrasla u uspješnu ženu, vaša kćerka mora da nauči da je znanje koje stiče dragocjeno, da će joj ono u životu mnogo značiti i da će zahvaljujući njemu jednog dana raditi posao o kojem mašta, ali i da će mnoge životne dileme rješavati lakše i racionalnije. Veoma je bitno da se djetetu razvije svijest i interesovanje za učenje, kako bi se pripremilo na vrijeme za sve što ga u životu čeka.
3. Vjerujem u tebe
Morate joj pokazati da vjerujete u nju, jer će to za vašu mezimicu biti poseban vid motivacije!
4. Vjeruj u sebe
Jedna od najvažnijih lekcija za svaku djevojčicu je ona o samopoštovanju! Morate je na vrijeme naučiti da voli i poštuje sebe i da se uvijek izbori za svoj stav!
5. Ponosna sam na tebe
Vašoj kćerki posebno je važno da vas usreći i učini ponosnom mamom, zato ne zaboravite da joj s vremena na vrijeme stavite do znanja da ste ponosni na svaki njen uspjeh, a naročito na to kakva je osoba.

6. Budi ono što jesi
Morate je naučiti da se ne mijenja ni zbog koga, da je divna baš takva kakva je i da zbog toga vrijedi!
7. Volim te!
Kćerke osjećaju silinu vaše ljubavi, ali ne zaboravite da im s vremena na vrijeme i kažete koliko ih volite! To će im mnogo značiti!
(Ljepota i zdravlje)