Milijarder iz Dubaija kupio je brend Roberto Cavalli

Vision Investment Co sklopio je ugovor o otkupu 100% italijanske kompanije, a vrijednost se procjenjuje na oko 160 miliona evra.

Brend je već duže vreme u teškoj situaciji. Od 2015. godine preduzeće je kontrolisano od strane privatnog akcionarskog društva Clessidra. U 2018, Roberto Cavalli je proglasio bankrot u Italiji i Sjedinjenim Državama, zatvorio sve prodavnice u Americi.

U martu je Paul Surridge, nakon dve godine rada, napustio mjesto kreativnog direktora. Finansijske poteškoće i nedostatak menadžera doveli su do toga da je kompanija prodata investicionoj korporaciji u Dubaiju u vlasništvu Huseina Sajvanija. On je takođe vlasnik brzo rastuće razvojne kompanije Damac Properties Group.

Logistički prenos vlasništva kompanije još nije u potpunosti razjašnjen, na primjer, da li će brend zamijeniti sjedište i zaposlene, ali ponovno pokretanje Roberta Cavallija će definitivno postati dio dogovora. Važno je napomenuti da je Damac Properties već radio u saradnji sa Robertom Cavallijem, bavili su se dizajniranjem hotela sa pet zvjezdica, u vlasništvu korporacije.
(Ljepota i zdravlje)