MNOGI NISU NI POMISLILI NA TO, A VAŽNO JE! Evo kako da dezinfikujete ŠMINKU — čak i ako je samo vi koristite

Proteklih meseci dezinfikovali smo sve — od onih očiglednih stvari poput mobilnih telefona pa do čak namirnica. Ipak, nešto ste verovatno zaboravili…

Zašto i koliko često?


Iako vam to deluje neobično jer ste vi jedini koji koriste svoje make-up proizvode, veoma je važno dezinfikovati čak i šminku! Ona svakodnevno dolazi u kontakt sa usnama, četkicama, blenderima, očima, kožom lica, prstima… Čak i kada ne vlada globalna pandemija, važno je dezinfikovati proizvode za šminkanje, a obično se — ako ste jedini koji ih korisitite — preporučuje da to činimo jednom mesečno. Ako pak delite neseser sa sestrom, drugaricom ili mamom, naravno da ćete šminku dezinfikovati i češće, ali u toku epidemije virusa korona bilo bi pametnije da imate svoj karmin, maskaru i sl.

Čime dezinfikovati?


Sve što vam je potrebno za dezinfekciju make-up proizvoda jeste sedamdesetoprocentni alkohol i bočica s raspršivačem koja se po veoma niskoj ceni može pronaći u putnoj mini varijanti.

Koje proizvode treba dezinfikovati?

Karmin (čvrsti, u stiku)

Prsnite alkohol na vrh karmina, a potom ga nežno prebrišite papirnom maramicom ili ubrusom.

Proizvodi u kamenu

Kada su u pitanju čvrsti puder, bronzer, rumenilo, hajlajter i nemasne senke dovoljno je da ih ovlaš poprskate alkoholom i sačekate da se osuše.

Olovke za oči i usne

Kada je reč o običnim olovkom, dovoljno će biti da ih zarežete.


Imajte na umu da maskaru, tečni puder i tečne karmine i sjajeve nije moguće dezinfikovati, zbog čega je pametnije da ih bacite posle tri meseca upotrebe. U međuvremenu, možete dezinfikovati njihove ambalaže.

( Glossy )