Moj partner ne treba ništa da radi kući!

Emili Saunders (24) živi sa svojim momkom Džejmsom Prestonom (24), a par je i roditelj dvoje dece- dvogodišnjeg Elija i šestomesečne bebe Finlej.

Emili je na sebe preuzela svu brigu oko kućnih poslova, jer kako kaže, voli čišćenje doma. Džejms o tome ni ne razmišlja.

“Kada drugi čuju da moj dečko skoro dve godine nije očistio kupatilo, šokirani su, ali baš me briga. To nije njegov posao. Ustvari, kućni poslovi generalno nisu njegov posao. Radim sve – ustajem u sedam ujutru i stanem tek u jedan posle ponoći kada sve završim. Kuvam, čistim, usisavam, brišem prašinu… Džejms radi na poslu, pa kod kuće ne treba ništa da radi. Mislim da je to najbolje i najpoštenije jer je on iscrpljen kada dođe kući”, kaže Emili za The Sun.

Upozorenje vodoinstalatera: Ove stvari nipošto ne smete bacati u sudoperu i wc šolju!

Depuis mes 6 ans, donc depuis mon arrivée en France ; j’ai toujours été victime de harcèlement, la plupart du temps…


Posted by Emily Saunders on Уторак, 21. јун 2016.

Pored toga, još i studira


Mladi par upoznao se u jednom pabu 2017. godine, a samo sedam meseci nakon prvog susreta, Emili je zatrudnela. Tada su doneli odluku da ona da otkaz na poslu, kako bi kod kuće brinula o njihovoj deci.

Posted by Emily Saunders on Недеља, 30. август 2020.

“Ne kritikujem majke koje rade, ali mislim da deci pomaže kada su im majke kod kuće i kada znaju da se o njima brine osoba koja ih najviše voli”, dodala je.

Iako nije zaposlena, Emili je počela da studira pravo. Mašta da postane advokatica, pa često uči i čita posle 23 sata. Ako ostvari svoj san, i dalje će, kaže, obavljati većinu kućnih poslova, ali nada se da će tada biti manje posla jer će joj deca biti starija.

“Većinu dana provodim u čišćenju, odlaganju igračaka i pranja veša. Teško je, ali stvarno želim da je kuća čista kada se Džejms vrati oko 17 sati. Kada stigne kući, malo se opusti, a zatim nam napravi večeru – on voli da kuva dok ja pospremam. Džejms mi ne nudi pomoć, ali kaže:

‘Reci mi ako treba nešto da uradim. Ali to retko radim”, kaže mlada mama.

“Mislim da sam poslednji put od njega nešto tražila kada smo se preselili pre  skoro dve godine. Tada je očistio kupatilo. On nikada ne posprema krevet. Kada deda legnu u krevet oko 19 sati, imamo nekoliko sati za nas pre nego što on zaspi oko 22 sata, a ja čistim sat vremena pre učenja.  Zatim pripremim dečje flašice još sat vremena”, opisala je svoju večernju rutinu.


Emili kaže kako joj ide na živce kada joj ljudi kažu da je staromodna. Tvrdi da uživa u onome što radi.

“Volim da čistim kuću, uživam u čišćenju i to je moj izbor. Još uvek mogu sve to da radim i budem feministkinja”.

A i Džejms je zadovoljan ovim kućnim rasporedom.

“Srećan sam kako stvari stoje. To je nešto što nam odgovara. Još kada bi i ona mogla da nauči da kuva, ha! Živeo bih svoj san”, kratko je poručio 24-godišnji suprug i otac.

Ovo morate znati: Šest najvećih zabluda o dezinfekciji!