Muškarci odgovorili koji su najčešći razlozi za prekid

Svako ko je bio u vezi zna da za dug i uspješan emotivan odnos samo ljubav nije dovoljna, već su mnogo bitniji razumijevanje, pažnja, povjerenje i spremnost da pristanete na kompromis, kako biste za korak bliže prišli svom partneru. I dok su žene te, koje ostaju u odnosima, koji su zapali u krizu, jer duboko vjeruju da gdje ima ljubavi ima i šanse da se obnovi emotivni odnos, muškarci su ti koji u nekim krupnim nedostacima vide povod za raskid, bez obzira na ljubav.

Pitali smo ih, kada se kod njih pali crveni alarm i koji je osnovni razlog da donesu odluku o raskidu, a ovo su neki od najčešćih odgovora:
1. Nedostatak poštovanja
Muškarcima je poštovanje sastavni dio veze i nešto što je osnov, kako bi odnos imao smisla. Ukoliko izostane poštovanje, to je nešto što ljubav ne može da nadomjesti, a uz to, mislite li da možete voljeti osobu koju više ne poštujete?

2. Više niste ista osoba
Ljudi se vremenom mijenjaju, a to posebno intenzivno primjećujemo kada smo sa njima svakodnevno. Oni su se zaljubili u ženu, kakva ste nekada bili, ali ono što ste danas nije žena koju oni znaju i zato, bez obzira na sve što je bilo lijepo, više nema varnica i oni se odlučuju za kraj.
3. Svađe su sve češće
U posljednje vrijeme gotovo svaki razgovor završio se svađom. On jednostavno ne želi da kvari uspomenu na sve ono što ste imali i smatra da je vrijeme da se rastanete, jer više niste u stanju da razumijete jedno drugo.

4. Životni ciljevi vam se mimoilaze
Na početku veze to nije bilo nešto što vas okupira, ali danas je veoma teško odlučiti se da ostanete u vezi koja nema perspektivu. Jednostavno ne možete planirati brak sa osobom koja nema iste ciljeve kao vi i to je najveći povod za raskid, jer vrijeme je da svako živi svoj život.
5. Ne osjeća se slobodnim
Bez obzira na to, koliko vas voli, on jednostavno ne može posvetiti svaki sekund svog vremena isključivo vama, pored toga, ne želi da se osjeća kao da kontrolišete svaki njegov korak i potpuno upravljate njegovim životom, a kada se definitivno osjeti tako, neće se dvoumiti već će vam saopštiti da je vašoj vezi došao kraj.
(Ljepota i zdravlje)