Na ovih pet načina uspješno ćete izbaciti stres iz svoje veze!

Ne dopustite da stres uništi ono što imate sa svojim/om partnerom/icom.

Ako osjećate da nakon što dođete kući s posla morate odraditi još jednu smjenu, odnosno komunicirati sa svojim/om partnerom/icom, onda biste definitivno trebali primijeniti sljedećih pet savjeta kako biste izbacili nepotreban stres iz veze.
#1 Razgovarajte
Ako ste u zdravoj i normalnoj vezi, onda biste sa svojim partnerom mogli razgovarati o baš svačemu. Recite mu šta vam smeta, šta vas muči i riješite to kako bi i vama i njemu bilo bolje.

#2 Prestanite očekivati filmske scenarije
Da, možda kočija i buket od stotinu ruža zvuče prekrasno, ali samo zato što vaš partner to nije priredio za vas ne znači da vas ne voli. Opustite se i prepustite čarima veze bez ikakvih očekivanja jer ćete tako zbilja uočiti i najmanju sitnicu koju vaš partner čini za vas.
#3 Priznajte kada ste krivi
Ne dopustite da vaš ponos razori nešto prekrasno. Kada niste u pravu, jednostavno priznajte i pomirite se s tim. Na kraju – ljudski je griješiti.

#4 Imajte razumijevanja jedno za drugo
Nikome ne može baš svaki dan biti bajan. Upravo zato naučite imati razumijevanja za svog partnera i objasnite mu da to treba i vama.
#5 Napravite spisak stvari koje vas opuštaju
Razmislite o tome šta vas najviše veseli i opušta, bilo da je riječ o ritualima koje činite s partnerom ili sami. Izduvni ventil nam je svima prijeko potreban, kao i doza mira i smijeha. Zato, ne zanemarujte važnost takvih stvari.
(Ljepota i zdravlje)