NAGOVARALI SU JE DA ABORTIRA! Ispovest tinejdž mame (17) iz Inđije: Nema ništa lepše nego biti majka, tu godine ne važe

“Imala sam 15 godina kad sam zatrudnela.”


Izvor: Guliver/Getty images plus/iStock/ideabug

U Srbiji se malo govori o mamama koje su zatrudnele tokom tinejdžerskog doba. Međutim, to što se o tome malo govori, ne znači da se ne dešava. A kako izgleda kada sam odgajaš dete, a pritom si i ti dete možete pročitati u nastavku…

Nedavno su se devojčice koje su zatrudnele sa 16, 17 i 18 godina okupile i oformile svoj Jutjub kanal na kojem dele svoja iskustva.

Jedna od njih je i devojčica iz Inđije, a ovo je njena priča.

“Ćao, imam 17 godina. Ostala sam trudna sa nepunih 16, a porodila se sa punih 16 u novembru prošle godine.. Saznala sam da sam trudna kada sam bila 6. nedelja, otišla sam prvi put kog ginekologa koji mi je putem ultrazvuka potvrdio ono što sam ja kućnim testom već znala.”

Odmah je odlučila da sa mamom podeli ovu vest, a evo kakva reakcija je usledila:

“Mami sam sve rekla sa velikom dozom straha, čim sam uradila test. Reagovala je kao i svaka druga majka.”

Međutim, već pri prvom pregledu ona je naišla na negodovanje doktora, što joj je bilo potpuno neprihvatljivo.

“Doktori su mi predlagali da prekinem trudnoću, uz obrazloženje da sam još mlada i da treba da živim, što ja naravno ni u najvećem ludilu ne bih poslušala. Da ne dužim, trudnoća i porođaj su mi bili za poželeti. Svaki dan uživam sa svojom srećam i ne bih menjala trenutke sa njom ni za kakve izlaske, ni za šta na svetu. Ponosna sam na sebe, kao i na sve mlade majke koje su se usudile da pođu na put koji sam i sama odabrala. Nema ništa lepše nego biti majka – tu godine ne važe.

Mondo/Informer

MONDO vas poziva da poštujete preporučene mere – držite distancu, nosite masku i izbegavajte okupljanja, to je jedini način da se spreči širenje epidemije.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.