Najgore rečenice koje upućujete partneru, a da toga niste ni svesni!

Međutim postoje i one rečenice koje bez razmišljanja upućujete partneru, možda i svakodnevno ne znajući da njima zapravo rušite temelje svoje veze. Da sve bude utoliko komplikovanije, nije reč o pogrdnim izrazima, niti klasičnim osudama, kritikama i slično, već o prividnim “komplimentima“. Svi ti navodni komplimenti, stvaraju preveliki pritisak na vašeg partnera i dovode do problema u vezu. Fraze na koje bi trebalo da obratite pažnju donosimo vam u redovima koji slede:

TI SI MOJ CEO SVET

Ovakva fraza je vrlo opasna naročito ako je reč o vezi koja je tek započela. Biti previše vezan za nekoga je nezdrav odnos, koliko god ljubavi da je prisutno u priči. Reći nekom da je vaš ceo svet, preveliki je teret koji mu nepotrebno stavljate na leđa.

TI SI MI SPASIO ŽIVOT

Čak i ako ste pre osobe sa kojoj ste sad u vezi bili u lošem braku ili vezi bez ljubavi i poštovanja, vi ste sami sebe spasili – raskinuvši takvu vezu. Vaš sadašnji partner nema ništa sa tim, čak i ako je ušao u vaš život taman kada ste mislili da vam se svet raspada. Ovom frazom stavljate ga u opasan nadmoćan položaj nad vama.

NE ZNAM ŠTA BIH RADILA BEZ TEBE

Ako želite da se onaj kog volite dobro oseća, nikad ne treba da mu upućujete ove reči. One ne dižu njegovu vrednost u nebu, već snižavaju vašu. Kada on čuje ove reči, može promeniti sliku koju ima o vama, a sigrno je da ne želite da vas posmatra očima punim sažaljenja,jer ste bespomoćni bez njega.

TI ME ISPUNJAVAŠ

Čitava ona priča oko – druge polovine, koju je potrebno pronaći da bismo bili “kompletni” toliko je toksična da bi je trebalo izbrisati iz svetskog rečnika. Reći nekon da je vaša druga polovina ili da vas ispunjava, znači smatrati sebe polovičnim i nepotpunim, što je daleko od istine.

(Stil.kurir.rs)