Najluđi razvodi: Uništila stan, vratio joj skupu ribicu – mrtvu

Zanima vas ova tema? Pročitajte onda i ovaj članak: Svaki prst nosi drugu emociju: Isprobajte fantastičnu metodu

Nekoliko je odvjetnika za razvode na portalu Reddit podijelilo svoje priče koje pokazuju kako su podmetanja i bijes česti odgovori na kraj ljubavi i braka.  

POGLEDAJTE VIDEO s nekoliko pravila koja vrijede za supružnike u razvodu:

 

Odvjetnici su se prisjetili nekih od gorih i sramotnijih razvoda u kojima su sudjelovali braneći jednu stranu, a primjeri pokazuju koliko će daleko nekadašnji partneri i ljubavnici ići u nastojanjima da jedan drugoga povrijede, te kako neki u tu svrhu uspijevaju iskoristiti i postojeće zakone.

Jednu je klijenticu tako bivši suprug obradovao kad joj je ‘velikodušno' u procesu razvoda dao pet od devet tvrtki koje je imao. Srećom, njeni su odvjetnici iz iskustva odmah detektirali da nešto tu ‘ne štima', a brzo su skužili i što.

– Dao joj je tvrtke koje su poreznoj dugovale nekoliko stotina tisuća dolara, jer na njih nije plaćao porezne obveze. Naveo ju je službeno kao knjigovođu tih firmi, pa je nekoliko narednih godina žena pokušavala poreznoj objasniti da ‘ona s tim nema veze' – pišu odvjetnici.

A bilo je i slučajeva u kojima su bivši supružnici svoje zamjeranje pokazali kroz okrutnost prema životinjama.

– Par dana prije kraja razvoda uskoro bivši suprug ostavio je ženi pred vratima rijetku Koi ribicu – pišu odvjetnici. Ribicu je muškarac inače trebao vratiti jer je pripala bivšoj, a navodno je vrijedila više od 100.000 dolara (oko 69.379 kn).

Nekim parovima u razvodu nije bitno ni hoće li se godinama povlačiti po sudovima, sve dok oboje misle da imaju šansu ‘pobijediti – premda je ta pobjeda često simbolična.

Jedan se par tako prepirao oko svakog predmeta koji su skupa posjedovali da bi se na kraju triput oboje nalazili s oba odvjetnika zbog vlasništva nad zadnjim zajedničkim predmetom: keramičkim zecom koji nije imao ni financijsku a ni emotivnu vrijednost.

Ipak, kako je zec zadnji došao na red, nijedna ga strana nije htjela ‘izgubiti'.

– Nakon tri mukotrpna sastanka s odvjetnicima zec je pripao ženi, a ona ga je bacila na stol svog odvjetnika s riječima: ‘Evo, na poklon' i izašla – ispričao je odvjetnik Mark Flintoid..

Drugi je klijent, priča Flintoid, na zahtjev bivše supruge napustio kuću na šest sati, dok ona, kako mu je rekla, ‘skupi svoje stvari'.

Thinkstock | Autor: Thinkstock

– Kad se vratio kući, nije bilo kvake na niti jednim vratima, kao ni ručki na ormarima i ladičarima – napisao je odvjetnik koji kaže da je jedna druga bivša žena bila nešto opreznija pa je pričekala da bivši ode na poslovni put.

– Kad je ostala sama u nekad zajedničkom a sad njegovom stanu, pustila je vodu iz svake pipe, otvorila sve prozore i uključila pećnicu – podijelio je.

“Pet dana kasnije on se vratio, a kuća je bila skroz uništena jer je voda curila po negrijanom stanu kraj otvorenih prozora dok je vani bilo deset stupnjeva ispod nule pa se zamrzla, od čega su popucali parketi i napukli zidovi.

Osnivačica Centra za bračno savjetovanje Hope Therapy Center Inc. Jennie Marie Battistin kaže da je razvod ‘uvijek bolan proces uz koji ide i cijeli spektar emocija'.

– Razvod je veliki izazov, no ne bi trebalo biti izazov i preživjeti ga – zaključila je Battistin.

Zanima vas ova tema? Pročitajte onda i ovaj članak: Svaki prst nosi drugu emociju: Isprobajte fantastičnu metodu

#ZAJEDNO24SATA sa glumicom Barbarom Rocco:

(24sata.hr)