Ne biste ni pomislili: Za srećnu vezu je važno da OVO radite ZAJEDNO

Ljubav, poštovanje, komunikacija… sve se to podrazumeva kao važno za vezu, ali ima i nešto što vam ne bi palo na pamet…

Izvor: Guliver/Getty Images/max-kegfire

Istraživanje u kojem je učestvovalo više od 7.600 odraslih Britanaca, otkrilo je da 43 odsto njih vežba sa svojim partnerom, a više od polovine njih je reklo da im je to poboljšalo vezu.

Oko 51 odsto ispitanih kaže da je zajedničko vežbanje imalo pozitivan uticaj na njihovu vezu, dok 53 odsto ističe da uživa u kvalitetno provedenom vremenu sa partnerom, tj. u treningu ili bavljenju nekim sportom.

Takođe, jedno od petoro ispitanika priznalo je da se zbog treninga oseća privlačnije, a isti broj njih kaže i da uživa u tome da gleda partnera kako trenira.

Ne samo što je dobro za njihovu vezu, ispitanici kažu da ih vežbanje u paru podstiče i da zdravije žive – 22 odsto njih vežba da bi ostali u formi, a otprilike isti broj njih kaže da im to pomaže da se oslobode stresa. A ruku na srce, manje stresa obično znači i manje svađe među partnerima…

Kada se sve sabere i oduzme, vežbanje u paru je sjajno – bićete zdraviji, bolje ćete izgledati, dobro će uticati na vašu vezu, provodićete više vremena sa partnerom, a imaćete i nekog pored sebe da vas motiviše kada vam se ne trenira.