Ne dopustite da vam stres uništi vezu

Stres na poslu može pogoršati odnos s partnerom što onda može dovesti do još goreg stresa na poslu. Stanite na kraj začaranom krugu.

Ostavite neke probleme na poslu
Nemojte o svakom problemu kojeg imate na poslu opterećivati svog partnera jer će ispasti da se stalno žalite. Selektirajte koje probleme morate podijeliti s njim, a koje možete zadržati za sebe.
Počnite večer u miru
Bilo bi najbolje nakon što uđete u kuću malo se opustiti, presvući se i dati si vremena da se malo smirite, to vrijeme iskoristite kako bi odlučili o kojim problemima je dobro popričati s partnerom, a koje jednostavno treba zaboraviti. Nemojte se odmah s vrata početi žaliti.

Ograničite razgovor o stresu
Skratite vrijeme koje provodite raspravljajući o problemima zbog kojih ste pod stresom. Nemojte vrijeme koje provodite sa partnerom svesti na pričanje o poslu i stalno vraćanje na probleme koje vas muče.
Neutralizirajte negativno sa pozitivnim
Provedite toliko vremena pričajući o pozitivnim stvarima koliko provodite žaleći se.

Slušajte jednako koliko pričate
Ako želite sa svojim partnerom podijeliti svoje brige budite otvoreni i prema slušanju njegovih problema. Dobro je i biti aktivni dok slušate, odnosno gledati ga u oči, a izbjegavajte gledati mobitel dok govori jer će se osjećati kao da ga ignorirate.
Podijelite svoje brige s prijateljem
Iako svojem partneru želite reći sve što vam se događa nekad je dobro i svoje brige i probleme podijeliti s prijateljima.

‘Skinite’ se s elektronike
Probajte doma što manje trošiti vrijeme na čitanje mailova i obavljanje poziva kako bi imali vremena napuniti baterije te brinuti se o svom domu, javlja huffingtonpost.com .
(Ljepota i zdravlje)