Ne hodajte njime: Siguran put koji vodi do raspada veze ili braka

Prekide parova koji su nam bliski često komentiramo, no zapravo se sve svodi na to da ne znamo što se zapravo događa u nečija četiri zida i što je dovelo do prekida veze.

Ali ovo su neki od najčešćih razloga zbog kojih dolazi prekid veze ili braka.
Nedostatak komunikacije
Partneru trebaš govoriti i dobre i loše stvari, ono što cijeniš kod njega, ali isto tako i ono što te ljuti. Neizrečene emocije, pogotovo one negativne, mogu stvoriti probleme kad o njima ne razgovarate. Također, nedostatak intime može uzrokovati kraj, pogotovo ako prijateljima govoriš o svojim problemima, a svom partneru ne.

Ne iskazivanje ljubavi i naklonostiU svakoj vezi dolazi do razdoblja monotonije, to ne mora nužno biti dosada nego ste oboje opušteniji. No, romantika ipak ne bi trebala imati rok trajanja, nemojte uzimati zdravo za gotovo vezu koju imate nego s vremena na vrijeme vratite se na onaj početak veze kad ste jedno drugo pokušavali impresionirati.

Nedostatak razumijevanja
Kada više niste tu jedno za drugo, kada prestanete raditi male, ali tako važne stvari koje ovaj život čine ljepšim. Iskren osmijeh, dodir pun ljubavi, lijepa riječ. Kada pokažeš nekome da ne mora biti sam. Veze završavaju kada praznina između tebe i tvog partnera postane toliko velika da imaš osjećaj da si sama. Veze završavaju kada prestanete nedostajati jedno drugom jer vam više fali vaša neovisnost.

Izbjegavanje ranjivosti
Kada ne pokazuješ svom partneru pravo lice, svoje strahove, nesigurnosti i svoje ožiljke. Veza završava kada tvoj partner zna samo jednu tvoju stranu, kada mu ne daš da vidi onaj nježniji, osjetljiviji dio tebe. Onaj dio koji nikome ne pokazuješ. Veze završavaju kada se bojiš pokazati mu koliko ga trebaš i da ne možeš zamisliti svoj život bez njega. Završavaju kada ego postane snažniji i važniji od tvog srca.
Neke veze završavaju jer su teške, ali veze ne bi ni trebale biti jednostavne ili savršene. To su možda naša očekivanja i možda je upravo to ono što ih u konačnici uništava.
(Radio Sarajevo)