Ne ignorišite: Mali signali koji otkrivaju da vaša veza i nije baš dobra

Ponekad smo spremni da “zažmurimo” na neke stvari jer nam se čini da je u vezi sve u redu, ali – poštedite sebe razočaranja…


Izvor: Guliver/Getty Images/LightFieldStudios

Dok je sve lepo u vezi, spremni smo da se pravimo da ne primećujemo neke stvari, zarad mira. I naravno, ne treba raskinuti čim partner jednom napravi grešku, ali koliko god da vam se čini da je među vama sve dobro, ako partner ovo radi, vreme je da otvorite oči – i pripremite se na raskid.

Suptilno vas kritikuje

Naravno da niste savršeni, ali partner treba da vas voli takve kakvi ste. Zato, nemojte da žmurite na suptilne kritike koje vam upućuje “uvijene” u komplimente.

Odmah kaže da vas voli

Možda vas to “zavede” na početku veze, da pomislite da je to to, ali zbog toga bi zapravo trebalo da vam se upali lampica. Uglavnom, ukoliko vam baš na samom početku veze kaže da vas voli, vrlo verovatno ima neke tajne planove koje vam ne otkriva.

Tera vas na kompromis

Kompromis je dobra stvar u vezi, ali ne ako vas neko pritiska da pristanete na kompromis i ne ako se taj kompromis tiče vrednosti u koje verujete. Ali, ako se trudi da vas ubedi da su vaša uverenja glupa i bezvezna, otvorite četvore oči.

Vi sve planirate

Vi ste zaduženi za planove za večeru, kao i sve druge planove koji se tiču vas dvoje? Pa, to pokazuje da on baš i nije posvećen vašem odnosu, koliko god vam se činilo da je vaša veza sjajna.

Odjednom više nije pažljiv prema vama

Recimo, ranije ste se stalno držali za ruke, a sada to izbegava? Imao/la je običaj da vas iznenadi nečim, ali sada je to samo prošlost? Neko ko vas stvarno voli će se truditi da vas barem povremeno obraduje nekim malim gestom, a ako je to stvar prošlosti u vašoj vezi, dobro razmislite šta vam je činiti…

Često priča o svojoj bivšoj

Kada vas voli i potpuno vam je predan, misli samo o vama. A ako vas stalno upoređuje sa drugima, znači da vam nije potpuno posvećen.

Niste mu prioritet

Naravno da treba da ima i prijatelje i posao i porodicu, da je sve to važno, ali je sve to konstantno važnije od vas, neka vam se “upali lampica”.

Stalno smišljate izgovore za partnerovo ponašanje

Promenio je vaše planove već treći put za nedelju dana, a vi i dalje smišljate opravdanja? Stalno daje lažna obećanja, a vi ga pravdate da jednostavno nije mogao da ih ispuni? Budite obazrivi jer to definitivno ne vodi zdravoj i srećnoj vezi.

Ne izvinjava se kada vas povredi

Desi se, svako od nas pogreši. Ali, ako vaš partner ne ume da se izvini ni onda kada je sasvim očito da vas je povredio, to može da znači i da ga baš briga što vas je povredio i što se loše osećate.