Ne može da se digne, brzo okida: OVO u SEKSU najviše NERVIRA, rešenje je…

Muškarce muče, a ni žene nisu oduševljene zbog ovih situacija..


Izvor: YouTube/Canal 13

Britanska seksološkinja Trejsi Koks izdvojila je četiri najčešća problema u seksu s kojima se susreću muškarci, a ponudila je i rešenja za svaki.

Evo koje su to muke kroz koje prolaze muškarci, a trpe i žene…

1. Problemi s erekcijom

Ovo uopšte nije tako redak problem kako većina muškaraca se trudi da tako prikaže. Gotovo svaki muškarac do 40. godine doživi problem s erekcijom, a uzroci mogu biti fizičke i psihološke prirode. Najčešće se radi o preteranoj konzumaciji alkohola, iscrpljenosti,  stresu…

“Problemi u odnosu između partnera mogu da uzrokuju erektilnu disfunkciju. Ako se tako nešto dogodi jednom ili dvaput, ne treba brinuti. Međutim, ako se uspaniče, kao se muškarcima često dešava, ovo bi moglo da se ponovi. Važno je da se utvrdi da li problem fizički ili psihološki”, kaže Koks i dodaje da ako muškarac ujutru, nakon buiđenja ima erekciju ili je postiže masturbacijom, uzrok je onda najverovatnije psihološki.Savet – iskreni razgovor!

“Ako dođe do toga, nemojte se praviti kao da niste videli. Pronađite način da ga oraspoložite i da takvu atmosferu učinite prirodnom i zabavnom, kako se ne bi osjćao loše”, savetuje Trejsi ženama. 

2. Previše brzo doživljava orgazam

Preuranjena ejakulacija najčešći je muški seksualni problem, kažu studije. Između 20 i 30 odsto muškaraca smatra da seks ne traje onoliko dugo koliko bi želeli. Šta zanči “prebrzo” u ovoj situaciji? Po mišljenju seksologa je to ejakulacija koja se dogodi otprilike minut od početka seksa, a ponavlja se redovno (u periodu dužem od šest meseci). 

“Isprobajte tehniku ‘stiskanja' tako da stegenete penis u predelu ispod glavića pre vrhunca. Neka masturbira sat vremena pre seksa i neka to radi što češće. Prezervativ može da odloži ejakulaciju”, neki su od njenih saveta ženama.

Da li imate seks barem jednom sedmično?

 • Nažalost, ne

  44.29%
  (663)

Povratak na glasanje

3. Ne može da doživi orgazam

Ovo nije neuobičajena situacija za žene, ali jeste za muškarce.

“Potencijalnih razloga je mnogo. Može biti da je prethodno pio alkohol, da je reakcija na neke propisane lekove (antidepresive)”, smatra Trejsi i navodi da postoji i mogućnost da je muškarac jednostavno previše puta doživeo orgazam i da je dostigao svoj limit. Ovo se  dešava kada muškarac često mastrurbira, pa je navikao na svoj ritam. Rešenje je da odustane na neko vreme od samozadovoljavanja i ponovo se navikne na partnerku.

4. Nezainteresovanost za seks

Američka studija koju je sprovela terapeutkinja Mišeč Vajner Dejvis dala je poražavajuće rezultate. Čak 25  odsto Amerikanaca ne želi seks. Kako kaže, razlozi su brojni, a jedan od njih jeste da su žene postale slobodnije, sve češće traže seks, što muškarce inhibira. Osećaju da gube svoju primarnu ulogu.

Šta je vama najbitnije?

 • Partnerovo iskustvo, organ nije važan

  46.45%
  (1133)

 • Debljina organa

  25.17%
  (614)

 • Veličina organa

  22.63%
  (552)

 • Oblik i boja organa

  5.74%
  (140)

Povratak na glasanje

“Najčešći razlog je nepodudaranje libida. Neki ljudi imaju jači seksualni nagon. U idealnom svetu svi želimo partnera sa sličnim libidom. Ali, ako to ipak nije slučaj, pronađite kompromis”, kaže Koks i savetuje parovima da probaju da uvedu novitete u svoj odbos, seksi igračke, druge poze i sl.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.