Ne ponavljajte ih: 5 najčešćih grešaka s korištenjem olovke za usne

Kako korištenje olovke za usne postaje sve popularnije među ljubiteljicama šminkanja, tako im se i potkrada sve više grešaka. Iako ne zahtjeva neku posebnu vještinu, korištenje olovke za usne često zadaje muke mnogim damama. Koje su to pogreške koje najčešće prave?

#1 Pretamna nijansa
Definitivno najveća greška koju sebi više ne smijete dopustiti je upotreba pretamne olovke za usne jer će ih ona vizuelno smanjiti. Vizažisti preporučuju upotrebu svijetlih nijansi, koje se savršeno stapaju s nijansom ruža. Ovakav spoj ruža i olovke učiniće da vaše usne izgledaju punije i sočnije.
#2 Ostavljate tragove
Olovka za usne je napravljena za savršeno iscrtavanje okvira usana i svaki prelazak izvan prirodnog je greška koju ne smijete više praviti. U slučaju da se ipak dogodi, upotrijebite korektor kojim ćete brzo prekriti rezultat trenutka nepažnje.

#3 Iscrtavate grube i oštre linije
Kao što ne želite da vaše usne izgledaju neuredno i “razmazano2 nakon nanošenja olovke, sigurni smo da ne želite ni previše naglašene crte koje vašem make-up looku daju grub i vještački izgled. Beauty stručnjaci savjetuju da prije nanošenja ublažite oštrinu vrha olovke tako što ćete njime lagano preći preko ruke. Preoštar vrh ostavlja grube i upadljive crte, što usnama daje neprirodan i napadan izgled.
#4 Iscrtavate previše iznad okvira gornje usne
Mnogo djevojaka smatra da će ovim dobiti vizuelno punije usne, a jedino što se ovakvim iscrtavanjem može dobiti su upadljive usne koje ne izgledaju nimalo privlačno.

#5 Prava linija nije najpravilniji izbor
U želji da svoje usne učine savršenima, mnogo djevojaka prave grešku kada ih iscrtavaju olovkom u jednom, neprekidnom potezu. Stručnjaci savjetuju da se olovka nanosi nježnim i kratkim pokretima koji se nadovezuju jedan na drugi. Na ovaj način će linije biti suptilnije, a usne će izgledati potpuno prirodno. I još ljepše!
(Ljepota i zdravlje)