Neka vaša veza bude još sretnija u 2019!

Nova godina je zgodna prilika da “postanemo” malčice bolji, maltene preko noći. A ako sa osobom koju volite donesete neke zajedničke odluke, još bolje. Evo kako da vaša veza i u godini koja dolazi bude snažna, a vas dvoje još sretniji zajedno.

#1 Radite stvari zajedno (ne samo u vrijeme praznika)
Zašto bi zajedničko kuhanje bilo rezervisano samo za ovo doba godine? Neka to postane vaša mala tradicija. Zajedničko pripremanje obroka znači i više vremena koje ćete provesti sa osobom koju volite najviše na svijetu. Kad smo u sretnoj vezi, pica uz omiljenu seriju djeluje kao dobra ideja. Ali, ovako ne samo da ćete nabaciti višak kilograma, nego ostajete uskraćeni i za zabavu kuhanja u društvu. Izaberite jedno veče u toku sedmice kada ćete isprobavati nove recepte zajedno.

#2 Vježbajte zajedno
Ako se dogovorite da ćete vježbati zajedno, veća je vjerovatnoća da ćete istrajati u toj namjeri jer ćete u partneru imati podršku.
#3 Neka s*ks bude prioritet
Čak i kad ste u gužvi, čak i kad ste umorni… nađite vremena da vodite ljubav. Bićete bliskiji sa partnerom, bićete zdraviji i bolje raspoloženi.

#4 Ne svađajte se oko sitnica
Prije nego što započnete raspravu oko neke beznačajne stvari, zapitajte se da li će vam to oko čega ste sad spremni da se posvađate sa osobom koju volite biti važno za godinu dana. Ili za šest mjeseci. Ili za mjesec dana… Ako neće, nije vrijedno rasprave, zar ne?

#5 Budite iskreni 
Kad ste sretni, recite to. Kad ste ljuti, izgovorite i to. Nemojte više prećutkivati ništa. Ali, birajte riječi uvijek.
#6 Kad ste zajedno, ostavite telefone sa strane
Kad izađete na večeru, ili gledate film kod kuće, neka to bude vaše vrijeme. Nemojte beskonačno skrolovati dok vam osoba koju volite priča kakav je dan imala. Nemojte odgovarati na mailove, dok pijete prvu jutarnju kafu. Vratite se u ono vrijeme kad ste se tek upoznali, kad ništa na svijetu nije bilo tako važno kao to što njega ili nju držite za ruku.
#7 Ponašajte se prema osobi koju volite onako kako se ponašate prema prijateljima
Ne uzimajte osobu koju volite zdravo za gotovo. Iako svi znamo da to nije pametno, svima nam se to desi: počnemo da podrazumijevamo da će partner biti uvijek tu. I prestanemo da budemo ljubazni… Ponašajte se prema partneru onako kako se ponašate prema prijateljima. Kad zaustite da kažete nešto ružno, ili da povisite ton, zapitajte se samo da li biste tako razgovarali sa najboljim drugom ili prijateljicom iz djetinjstva. Ako ne biste… nemojte ni sa osobom koju volite najviše na svijetu.

#8 Slušajte
Nemojte odsutno klimati glavom, nemojte čekati “svoj red” da progovorite. Nemojte prati suđe dok vam on priča kako je proveo dan, nemojte odgovarati na mailove dok ona priča šta joj se desilo na poslu… Slušajte, stvarno. To je jedna od najboljih stvari koju možete učiniti za vašu vezu.
#9 Manje kritikujte, više hvalite
Kad sa nekim provodite po cijeli dan, lako je previdjeti sve lijepe osobine te osobe. Umjesto da zvocate zbog mana, uživajte u onome što tu osobu čini onom koju ste izabrali da život provedete zajedno. Parovi koji su dugo zajedno vremenom zaborave na komplimente. Pokušajte da za svaku kritiku koju izgovorite kažete tri lijepe stvari osobi koju volite. I nemojte da se iznenadite kad i partner počne da usvaja taj obrazac i uzvrati vam istom mjerom.
(Ljepota i zdravlje)