NEMATE PRI RUCI LAK ZA KOSU? Napravite savršen konjski rep sa ovim prirodnim alternativama! (FOTO)

Zaboravite na neposlušnu kosu 

Ako nemate lak ili gel pri ruci, razbarušenu kosu i neuredne dlačice možete ukrotiti i s proizvodima koje verojatno već imate kod kuće.

Iako su ‘profesionalni' proizvodi za kosu jači, ponekad za savršeni konjski rep trebamo samo malo pomoći a frizerski proizvodi često nude i previše učvršćivanja.

Probajte nestašne dlačice ukrotiti sa nekim od ovih trikova:

1. Bezbojni gel za trepavice ili obrve

Direktor Matrixa i poznati frizer Nick Stenson kaže da je četkica od maskare idealna za nestašne vlasi, a s njom ćete kosu zagladiti taman koliko treba.

2. Hidratantna vodica za lice

Sprej za lice može tokom dana dati koži potreban osećaj hlađenja, a može poslužiti i za kosu: jednostavno posprejajte malo vode u dlanove i rukama zagladite rep, ali nemojte preterati jer proizvoda može kosi dati vlažan izgled.

3. Gel od lana

Premda je tehnički gel za kosu, taj će potpuno prirodni proizvod s masnim kiselinama i E vitaminom napraviti više od zaglađivanja. Istovremeno će kosu i njegovati osiguravajući joj potrebnu vlagu i ostavljajući je mekanom bez osjećaja težine. A odličan je i za ukrotiti nestašne kovrče.

4. Balzam za usne

Još jedan stari trik je upotreba balzama, rekao je Stenson za Mindbodygreen. Jednostavno utrljajte malo balzama među prste i izravnajte problematična područja. Ako je balzam od prirodnih sastojaka svi su ti sastojci savršeni i za kosu budući da su prirodni balzami obično prepuni biljnim uljima i maslacima koji će omogućiti postojanu frizuru.

( Kurir.rs / 24sata.hr )