Nije baš lepo, ali… 5 situacija u kojima je sasvim OK da SLAŽETE partnera

Ponekad je bolje prećutati istinu… Šta vi mislite o tome?


Izvor: Guliver/Getty Images/fizkes

Istraživanja pokazuju da takozvane bele laži ponekad mogu da doprinesu poverenju u vezi. Naučnici tvrde da ljudi više vole da ih neko, ako ima dobre namere, ponekad i slaže, nego da im kaže istinu baš po svaku cenu!

Iako je poverenje jedno od najvažnijih stvari u vezi, stručnjaci kažu da upravo zarad toga postoje situacije u kojima je OK slagati.

1. Kada vas partner pita o osećanjima prema drugim ljudima

Ponekad želite da izbegnete rasprave, pa ćete na pitanje partnera, recimo: “Da li si ikada voleo/la nekoga više od mene”, odgovoriti odrično, iako to nije baš potpuna istina.

Vrlo je verovatno da ćete slagati i kada vas pita da li vam je neko (neka određena osoba) privlačna, i slično…

Prosto, ako je među vama sve u redu, volite se, ponekad je lakše da slažete u bezazlenim situacijama, nego da napravite “frku” u vezi.

2. Kada raskidate

Raskidi su sami po sebi teški, i sasvim je OK da malo i slažete tom prilikom, ako ćete time manje povrediti tuđa osećanja.

Pa, jasno vam je – reći ćete čuvenu rečenicu “nije do tebe, do mene je”, jer je jednostavnije nego da navedete čitavu listu razloga zbog kojih raskidate.

Da li je OK lagati u vezi?

 • Ne, mislim da laganje nikada nije OK

  47.93%
  (58)

 • Da, ako nije u pitanju nešto “krupno”

  26.45%
  (32)

 • Možda ponekad…

  25.62%
  (31)

Povratak na glasanje

3. Kada želite da zaustavite svađu

Ne možete da se saglasite u vezi sa nekom određenom temom i to dovodi do tenzije među vama i stresa. Pa, ako to nije neka baš važna tema, zarad mira u ezi možda ćete se prosto izviniti i prihvatiti partnerovu tačku gledišta, iako ne mislite stvarno tako.

4. Kada dobijete poklon koji vam se ne dopada

Potrudio/la se da vas iznenadi i dobili ste poklon koji vam se uopšte ne dopada? Ili, partner vam je pripremio obrok koji vam se ne sviđa? Ipak, zato što cenite njegov/njen trud, reći ćete da ste oduševljeni jer ne želite da povredite partnera.

5. Ne dopada vam se partnerov stajling ili frizura

U vezi ste sa osobom koja vam se, generalno, fizički dopada, ali prosto se desi da ponekad obuče odeću koja vam se nikako ne dopada ili napravi neku užasnu frizuru? To svakako nije razlog za svađu i probleme u vezi i zato ćete, možda, ipak prećutati istinu.

Da li ste vi nekada lagali partnera i ako jeste, u vezi sa čim?

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.