NJENA SMRT SPASILA JE NEKOLIKO ŽIVOTA: Bolna ispovest sestre tragično nastradale devojke

“Ponosna sam na plemenito delo mojih roditelja, na neki način smo dobili nove članove porodice.”


Izvor: Guliver/GettyImagesPlus/iStock/Boyloso

Amela, sestra prerano nastradale Minele Zukić je na svom Tviter nalogu rešila da javno progovori o veoma bolnoj temi za nju. Ipak, kako je istakla, posle šest godina se oseća ponosno jer je plemenito delo njenih roditelja pomoglo nekima da žive.

Pre šest godina Ameli je preminula sestra, a njeni organi su spasili nekoliko života. Kako je naglasila, oseća se kao da je dobila nove članove porodice, ali prave utehe, za nju nikada neće biti.

“Pre 6 godina, organi moje sestre su spasili nekoliko života. Ponosna na plemenito delo mojih roditelja, na neki način smo dobili nove članove porodice. U duši rastrgana, rastala sam se od bića za koje sam najviše bila vezana. Život se promeni u samo jednoj sekundi, napisala je ona iskreno”.

Prije 6 godina, organi moje sestre su spasili nekoliko zivota. Ponosna na plemenito djelo mojih roditelja, na neki nacin smo dobili nove clanove porodice. U dusi rastrgana, rastala sam se od bica za koje sam najvise bila vezana. Zivot se promijeni u samo jednoj sekundi.pic.twitter.com/DERo1hngxs— Judina žena (@jogobelica)September 3, 2020

Podsećamo, Minela Zukić iz Zavidovića je devojka koja je u osmom mesecu 2014. godine u teškoj saobraćajnoj nesreći zadobila, po život opasne povrede i podlegla.

Teško je bila povređena i njena sestra Amela. Za volanom je bio Minelin mladić Kemo Selimović, kako Minelin otac Sead tvrdi, čestit momak.

Minela je nakon nesreće pala u komu, a nakon dva dana njen otac je u bolnici potpisao saglasnost da se njeni organi daruju onima kojima su neophodni. Tri osobe su dobile organe dvadeset-petogodišnjakinje. Minela je bila diplomirana pravnica, upisala je magistarski u Sarajevu i položila sve ispite, ali do odbrane magistarskog rada nije stigla.

Otac i sestra su nakon Mineline smrti pokrenuli akciju, kako bi sačuvali sećanje na nju, ali i podigli svest javnosti o doniranju organa.

Ti si posebna i Bog te poslao nama da te čuvamo i volimo”, rekla joj je mama dok su obe plakale…

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.