Novak Đoković pozitivan na virus korona!

Novak Đoković, šampion Vimbldona i Australijan opena i u ovom trenutku najbolji teniser sveta, pozitivan je na testu na virus korona.

Svetski broj jedan je odmah po dolasku sa Adrija tura u Zadru, posetio svog lekara u Beogradu, gde je i testiran i nalazi su, nažalost, pozitivni, piše Nova S.

Iako nije osećao nikakve simptome, koji bi ukazivali na prisustvo virusa u njegovom organizmu, Novak je insistirao da testove na virus korona obavi po dolasku u Beograd.

To je i učinio, a ono što je poznato od ranije je da je član njegovog tima, kondicioni trener Marko Panikio, koji je testiran u Zadru, takođe bio pozitivan na testiranju.

Novakov trener Goran Ivanišević je testiran pre pet dana prvi put, nalazi su bili negativni, kao i ovi poslednji koji su obavljeni u poslednja dva dana.

Sve je počelo kada je otkriveno da je bugarski teniser Grigor Dimitrov, koji je u subotu odustao od daljeg takmičenja na “Adrija turu”, bio pozitivan na testu.

Kasnije su se testirale još 22 osobe koje su bile na turniru u Zadru, i tri su imali pozitivne nalaze, hrvatski teniser Borna Ćorić, trener Grigora Dimitrova, Kristijan Groh i Đokovićev kondicioni trener Marko Panikio.

( izvor: Nova S )