Novak Đoković želi još dece “100 posto”, a Jelena…

Supruga najboljeg tenisera sveta sasvim iskreno o majčinstvu.

Izvor: MONDO/Stefan Stojanović

Jelena Đoković, kao i mnoge partnerke profesionalnih sportista, svoj život je podredila Novakovoj karijeri. U razgovoru sa Grejemom Besingerom, iskreno je govorila o unutrašnjoj borbi kroz koju je prošla dok nije uspostavila ravnotežu između prihvatanja onoga što ona jeste, majčinstva i podrške koju pruža suprugu,

U delu razgovora pod naslovom “Majčinstvo me je razorilo”, ispričala je kako je u jednom trenutku bila toliko preopterećena odgovornošću, da je usred Vimbldona otišla na “spiritualno putovanje”.

“Usred Vimbldona odlučila sam da odem na jedno duhovno putovanje u Ekvador. To se desilo bukvalno u roku od dva dana, samo sam odjednom shvatila da moram da odem“, rekla je supruga najboljeg tenisera sveta.

Besinger se na to nadovezao, rekavši da je jedini trenutak u kojem je Novaku bilo neprijatno tokom razgovora bio momenat u kojem ga je pitao da li bi želeo da ima još dece: “Pocrveneo je, videlo se da mu je neprijatno.”

Ispostavilo se da Novak želi još dece, “100 posto”, ali…

Ja odgajam naše dvoje dece, iskreno, i odrasla sam u porodici u kojoj je bilo dvoje dece… Imam dve ruke i posvećena sam našoj deci. Posvećena sam tome da im se dajem u potpunosti, ali uravnoteženo. Imam i njega… kao ‘bebu', on zahteva mnogo pažnje, takođe (Novak). Imam pune ruke posla, i mislim da mi više nije potrebno“, ispričala je Jelena.

“Ali, razumem i njega. Propustio je mnogo toga, i verovatno će kad završi karijeru želeti još jedno dete. Ne kažem da je moje ‘ne' definitivno… ali to ‘ne' je moj izbor, osim ako se sticajem okolnosti ne desi drugačije.”

Jelena kaže da ju je majčinstvo promenilo “dramatično”.

Bila sam potpuno posvećena Novaku, ali postanete frustrirani kad shvatite da vaše potrebe nisu ispunjene. Ali, nisam mogla da se ljutim na njega, bio je to moj izbor. A onda je došao Stefan koji me je potpuno ‘prodrmao', zahvaljujući njemu, shvatila sam da moram da vodim računa o sebi, da bih mogla da budem dobra mama, ja moram da budem dobro.”

Ispričala je da je osećala užasan pritisak zbog toga što roditelji uvek žele da ih dete nadmaši, a Novak je već sa 30 godina ušao u istoriju.

“Postala sam anksiozna, uvek sam mislila da sam superžena, da mogu sve, ali to me potpuno razorilo. Verovala sam da mogu da ispunim očekivanja svog supruga, očekivanja svoje dece… I dobro je što mi se to desilo. Jer sam se jednog dana probudila i rekla ‘sad je dosta'. Moram da vidim šta je meni potrebno, da bih mogla da nastavim da se dajem“, ispričala je.