Olakšajte si depilaciju šećernom pastom i voskom ovim trikovima

Zanima vas ova tema? Onda pročitajte i ovaj članak: Ovaj puni Mjesec utjecat će na svaki znak i poljuljati sigurnost

Da biste voskom uspješno iščupali dlačice s korijenom, ne smiju biti ni preduge ni prekratke. Idealna dužina je pet milimetara. Ako su dlačice kraće, vosak ih neće moći dovoljno dobro ‘uhvatiti' i iščupati. A ako su preduge, prije nanošenja voska skratite ih škarama na potrebnu dužinu te će depilacija biti bezbolnija i učinkovitija.

POGLEDAJTE VIDEO – Vodič kroz depilaciju:

Kako biste spriječili urastanje dlačica, do kojeg može doći nakon čupanja dlačica s korijenom, prije depilacije voskom uklonite pilingom u granulama odumrle stanice i omekšajte kožu. Ako pri ruci nemate piling, istrljajte kožu grubim ručnikom ili spužvom za tuširanje. Nakon pilinga kožu nahranite i hidratizirajte laganim losionom za tijelo.

Da bi čupanje dlačica bilo učinkovitije i manje bolno, poslužite se malim trikom. Na čistu kožu, prije nanošenja voska, pospite malo pudera za bebe. Puder će upiti višak vlage te će vosak i trake bolje prianjati uz kožu.

Pasta za arapsku depilaciju iz kućne radinosti

Uspite šalicu šećera u tavu. Dodajte četvrt šalice vode i žličicu soli. Iscijedite pola limuna, zagrijte na vatri i miješajte dok ne postane malo smećkasta. Isključite vatru, navlažite kamenu površinu i prolijte smjesu kako bi se pasta ohladila. Žlicom gurajte smjesu prema unutra i pritom miješajte oko 30 sekundi. Navlažite ruke i, još dok je mlako, mijesite pastu. 

Ne znate je li vosak odgovarajuće temperature?

Prije nanošenja na veliku površinu kože napravite test. Nanesite malo voska na kožu na unutarnjoj strani ručnog zgloba kako biste se uvjerili da je temperatura ugodna. Ako je vosak prehladan, nećete ga moći lijepo razmazati, a prevruć vas može opeći.

Kako biste uspješno iščupali dlačice, važno je pravilno nanijeti vosak i trake te ih povući u pravom smjeru. Pravilo je jednostavno – vosak uvijek nanosite potezima u smjeru rasta dlačica, što će omogućiti da bolje prianja i da čvrsto uhvati dlačice. Nakon što ste razmazali vosak po koži, preko njega stavite trake te ih dobro pritisnite potezima u smjeru rasta dlačica. Potom sačekajte nekoliko sekundi da se traka dobro zalijepi. 

Prije no što povučete traku, napnite dobro kožu te potom naglim potezom, kao da okrećete stranicu knjige, odlijepite traku povlačeći je brzo u smjeru suprotnom od rasta dlačica. Kod depilacije šećernom pastom postupak je obratan i dlačice se čupaju u smjeru rasta dlaka.

Odmah nakon što ste uklonili trake, a s njima i dlačice, dobro dlanom pritisnite tretiranu zonu kože. To će ublažiti bol i osjetljivost kože. Ako su neke ‘neposlušne' dlačice ostale, ponovite postupak još jedanput, no isto područje kože nikad ne tretirajte uzastopno više od dva puta. Osim što je bolno, može oštetiti kožu te uzrokovati podljeve. 

Nemojte čeprkati iglicom ili pincetom po koži

Počnu li neke dlačice rasti ispod površine kože, nemojte ih čeprkati iglicom ili pincetom jer može doći do infekcije. Za tvrdokorno urasle dlačice najbolji je recept namakanje kože u toploj vodi kako bi omekšala. Potom napravite lagani piling zone uraslih dlačica i nanesite salicilnu kiselinu kako bi se koža na tom dijelu dodatno oljuštila. Steriliziranom pincetom možete iščupati samo dlačice koje su urasle tik ispod površine kože.

Njega kože nakon depilacije

Nakon odstranjivanja dlačica voskom hidratantni su proizvodi više nego dobrodošli. Ulje za bebe odličan je izbor jer njime možete i odstraniti ostatke voska koji je na bazi ulja i hidratizirati kožu. Ako upotrebljavate vosak na bazi vode, ostatke nakon depilacije uklonite vodom.

Zanima vas ova tema? Onda pročitajte i ovaj članak: Uzgojite mali vrt na balkonu – eko povrće i začini su najbolji

POGLEDAJTE VIDEO (Boris Banović) #ZAJEDNO24SATA:

(24sata.hr)