OMILJENO SAVETOVALIŠTE “HALO BEBA” JOŠ PRISTUPAČNIJE RODITELJIMA : Stigla nova aplikacija

Omiljeno telefonsko savetovalište za roditelje “Halo Beba” dobilo je novu mobilnu aplikaciju, interaktivni vodič kroz roditeljstvo i razvoj malog deteta sa nizom sadržaja i novim iskustvom učenja za roditelje.


Izvor: iStock/Getty Images Plus/BorupFoto

Kroz aplikaciju “Halo Beba – Vaš saputnik u roditeljstvu“ roditelji će dobiti ažurirani i personalizovani sadržaj koji se odnosi na praćenje rasta i razvoja deteta u ranom uzrastu, dojenje, ishranu, imunizaciju, planiranje lekarskih pregleda, ideje za podsticanje razvoja kroz igru, razgovor, čitanje sa decom, odgovore na roditeljske zabrinutosti i mnogo drugih tema. Informacije i saveti su zasnovani na najnovijim svetskim saznanjima o razvoju deteta, a UNICEF-ovi eminentni stručni saradnici prilagodili su ih za roditelje u Srbiji. 

Roditelji će, kao i do sada, moći telefonom da pozovu “Halo beba“ savetovalište i od patronažnih sestra koje su zaposlene u ovom servisu dobiju odgovore na sva pitanja koja se odnose na prve godine bebinog života.

Telefonsko savetovalište “Halo Beba“ otvoreno je 2001. godine zahvaljujući punoj tehničkoj i logističkoj podršci UNICEF-a, a od 2007. godine u celini ga finansira Grad Beograd.

“Telefonsko savetovalište ’Halo Beba’ je usluga na koju smo posebno ponosni. Grad Beograd podržava rad ovog savetovališta od samog početka njegovog osnivanja 2001. godine, uz podršku UNICEF-a. Ova usluga sada predstavlja i stalnu stavku budžeta Grada. Halo Beba telefonsko savetovaliste i Halo Beba aplikacija deo su koncepta Beograda kao ’pametnog grada’ – grada koji lako ponudi rešenje potreba svojim građanima. Nastavićemo da osluškujemo potrebe i zahteve roditelja, da unapređujemo postojeće, i da razvijamo nove, brze i ‘pametne’ usluge, posebno u ovim izazovnim vremenima kada je podrška roditeljima još potrebnija“, rekao je prof. dr. Zoran Radojičić, gradonačelnik Beograda.

Direktorka Gradskog zavoda za javno zdravlje Beograd Dušanka Matijević rekla je da nova aplikacija predstavlja još jedan iskorak savetovališta ’Halo Beba’, pre svega u pogledu dostupnosti važnih informacija za roditelje u svakom trenutku.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.

Inicijalizacija u toku…