Ova domaća sredstva pomoći će vam u borbi protiv SUVIH USANA zimi

Sve već imate kod kuće, a delotvorno je i lako negovati se na ovaj način


foto: Shuterstock

1. Piling od ulja i šećera

Kada usne jednom postanu suve, teško je ponovo učiniti ih glatkim, ali postoji jednostavan trik: ako ih prvo tretirate pilingom, stari i mrtvi komadići kože će se oljuštiti i tada možete negovati zdravu kožu. Sve to možete sami uraditi.

Evo šta je potrebno:

• 1 kašika maslinovog ulja

• 1 kašika šećera

1. Pomešajte maslinovo ulje sa šećerom dok ne nastane lepa pasta. (Pazite da su oba sastojka na sobnoj temperaturi)

2. Zatim, stavite pastu na usne i lagano je umasirajte.

3. Nakon 10 minuta možete oprati usne toplom vodom i već će biti zdrave i dobro opskrbljene krvlju.

2. Med

Najlakši način za negu usana je korišćenje meda. Naime, med je prekrasan domaći lek za suve usne i potpuno ih omekšava. Sve što treba da uradite jeste da ga nanesete uveče na usne i ostavite ga preko noći. Sledeće jutro ga jednostavno sperite toplom vodom.

3. Maslinovo ulje

Maslinovo ulje savršeno je za svako grubo ili suvo područje na telu. Kaže se da ulje ima hidratantni učinak i stoga je idealna nega za grube usne. Pre nego što ga stavite na usne, uvek je dobro uraditi piling.

Savet: maslinovo ulje možete nanositi na usne nekoliko puta dnevno.


4. Pijte vodu

Međutim, najvažniji domaći lek za suve usne je voda. Ali, vodu ne bi trebalo primenjivati direktno na njima, nego pijte puno vode. Tako možete sprečiti suve usne, budući da je najčešći razlog suvoće usana nedovoljna količina vlage. Ovaj plan pruža brzi lek za suve usne: popijte čašu vode svaka dva sata. Ako dnevno popijete osam čaša, to su barem dva litra.

 

( Glossy, miss7 )