Ovaj magični prah će vratiti vašu kožu 10 godina unazad! (RECEPT)

Upalni procesi na koži nisu retkost i mogu preći u hronične ukoliko se ne tretiraju. A, kao posledica upalnih procesa/akni nastaju na koži tamne fleke kojih je teško osloboditi se. Danas postoje mnogi delotvorni kozmetički tretmani koji rešavaju višak sebuma, aknoznu i inficiranu kožu, ali i priroda ima rešenje za ovaj problem – kurkumu!

Kurkuma je začin koji je od nedavno počeo da ima višestruku primenu, zbog svojih blagotvornih svojstava. Jedno od tih svojstava je na našu kožu, pa je kurkuma počela da se koristi i u medicinsko-estetske svrhe.

Kurkuma je bogata aktivnim jedinjenjem kurkumin, koji je bogat antibakterijskim i antiinflamatornim svojstvima i kada se nanese na kožu od oktivira borbu protiv nečistoća i upalnih procesa koji dovode do nastanka bubuljica i akni, kao i protiv hiperpigmentacije, fleka i ožiljaka na koži nastalih oštećenjima kože od akni vulgaris, sunčanja i rezličitih infekcija kože.

Maska od kurkume i limuna

Ova maska će dejstvom kurkume sprećiti pojavu novih infekcija lica, uklanjanjem bakterija i viška sebuma, a limun će smanjiti pore i ublažiti hiperpigmentaciju i samim tim mogućnost da štetni agenski prodru dublje u kožu i izazovu novu infekciju. Takođe, limun će uticati na smanjenje hiperpigmentacije i ožiljačnog tkiva na licu, zbog visokog sadržaja vitamina C i drugih kompatibilnih sastojaka u kombinaciji.

Sastojci za pripremu

· Kurkuma praha – jedna kašičica

· Sveže isceđen limun – dve kašičice

Maska od kurkume i kokosovog mleka

Ova maska deluje antiinflamatorno zbog prisustva kurkume, a kokosovo mleko ima sposobnost da otkloni mrtve ćelije sa površine kože, što će učiniti da maska prodre u dublje slojeve kože i temeljnije je očisti. Takođe, kokosovo mleko nahraniće dubinski vašu kožu i delovaće na zarastanje neželjenih fleka i ožiljaka. Kokosovo mleko ima i veoma pozitivan uticaj na proces strarenja kože, pa je to još jedno bonus svojstvo ove maske za lice.

Sastojci za pripremu

· Kurkuma prah – jedna kašičica

· Kokosovo mleko dve kašičice

Sjedinite sastojke i namažite masku na čisto lice, a zatim je ostavite da deluje oko 20 minuta. Nakon toga kožu umijte mlakom vodom i osušite.