Ovako ćete NAJBOLJE našminkati PLAVE oči

5 ključnih pravila za plavooke dame!

Poznato je da ograničenja ne postoje kada su u pitanju efekti šminke – međutim, ne stoje svima svi stilovi i boje isto, pa je najbolje da pre nego što se odlučite za make up koji ste videle na drugoj devojci ipak razmislite o onome što najbolje ističe vašu prirodnu boju i oblik očiju, što odgovara vašem tenu i sl.

Uz pomoć stručnjaka izdvojili smo 5 ključnih pravila za plavooke devojke:

#1 Da bi plave oči izgledale svetlije, pogled otvoreniji, izaberite tople boje i komplementarne nijanse oranž boje – bakarnu, koralnu i bronzanu.

#2 Ako želite da pojačate intenzitet plave boje očiju birajte podudarne boje – plavu, tirkiznu, sivu/srebrnu.

#3 Za ljubiteljke natural make up-a predlažemo mat nijansu braon senki – uskladite onu koja najviše odgovara vašem tenu.

#4 Lude ste za čuvenim smokey eyes efektom? Trebalo bi da znate da crni smokey eyes može da izgleda prenaglašeno na plavookim devojkama, zbog čega bi vaš izbor trebalo da bude smokey eyes u nijansama braon boje koje će se bolje stapati sa prirodnom bojom očiju, a osim toga dobićete pravilniji smokey efekat.

#5 Trudite se da vaš make up bude lagan i da naginje ka svetlijim nijansama, kako bi pratio prirodnu boju vašeg oka.

Što se tiče pravilnog nanošenja senke, važno je da se rukovodite oblikom oka.

Da biste to učinile, prekrijte ceo kapak odabranom bojom senke. Zatim nanesite malo tamniju nijansu senke na spoljni ugao oka i duž nabora, prateći konturu očne jabučice do neposredno pre vašeg unutrašnjeg ugla oka. Na kraju, uzmite čistu četkicu i pomešajte tamniju senku prema unutra, koristeći sitne kružne pokrete, i duž nabora, koristeći pokret napred-nazad.

( cosmopolitan.rs )