Ovako našminkane oči izgledaju neverovatno! (FOTO)

Foto: Instagram / katiejanehughes

Nito ne poriče da je smokey eye već zaslužio pomalo legendarni status i uvek će nam biti među omiljenim izgledom. Ipak, ova tehnika nanošenja senke u poslednje vreme pada u drugi plan. Kad se radi o senkama, osim smokey eye tehnike, ponekad nam se čini da nam nedostaje alternativnih izbora. Zbog toga se posebno veselimo ‘halo eye’, najnovijoj tehnici nanošenja senke koja je savršena za postizanje sjajnih i budnih očiju uz pomoć konturisanje kapaka. Upravo zato je obožavaju vizažisti i poznate dame jer na poseban način ističe oči, a na fotografijama izgleda besprekorno.

Uz halo eye look, svetlo se fokusira i refletuje sa središta kapka, gornjeg i donjeg, zahvaljujući svetlijim i sjajnijim nijansama senke koje se nanose na sredinu. Kontrast se postiže tamnijim nijansama senki s unutrašnje i spoljašnje strane svakog kapka, što daje iluziju većih, svetlijih očiju. Da biste pravilno kreirali ovaj izled, podelite kapke na tri dela – unutrašnji ugao, središte i spoljašnji ugao. Cilj je postići oblik badema sa svake strane kapka, ali umesto da polako prelazite iz svetle u tamniju nijansu senke, počnete s tamnom, u sredini kapka nanesete svetliju nijansu, a zatim završite ponovo s tamnom. I isti postupak ponovite na donjoj liniji trepavica.

Lepota je u tome što se možete poigrati bojama, a kako biste maksimalizirali izgled blistavih očiju, odaberite metalik, sjajne ili šljokičaste nijanse za sredinu kapka. Opcije su neograničene, od kombinacije plavih i crnih boja, do toplih tamno crvenih sa zlatnim nijansama u sredini, a tu su i bronzane boje podignute na viši nuvo homiranim formulama, a sve to začinjeno, na primer, indigo plavom na spoljašnjim uglovima očiju.

Ovaj izgledmožete nositi u dnevnoj, ali i večernjoj varijanti jer možete kombinovati apsolutno sve nijanse senki– od onih najnežnijih do onih intenzivnih. Samo nemojte na sredinu kapka dodati malo sjaja, i to je to. Da biste svom licu pružili idealan finiš, nanesite olovku ili ajlajner u tankoj liniji uz trepavice i sve završite svojom omiljenom maskarom.